Brazil_SP_2014

Predsednica Brazila priznala da kasne radovi za SP

 

Predsednica Brazila Dilma Rusef rekla je danas da je nekoliko gradova u „ozbiljnoj trci sa vremenom“ u okviru priprema za organizaciju Svetskog prvenstva u fudbalu 2014. godine. Svetska fudbalska federacija (FIFA) nekoliko puta je upozorila Brazil da ne sme da bude kašnjenja sa radovima na sportskim objektima i neophodnoj infrastrukturi.

Povezana vest:  FIFA pokrenula istragu protiv Australije

Prema izveštaju jedne konsultantske kuće od prošlog meseca, Brazilu je potrebno 11 milijardi dolara da bi popravio ili izgradio puteve, poboljšao hotelske kapacitete, unapredio telekomunikacionu mrežu i rešio pitanje bezbednosti fudbalera i navijača.

-Zaista smo ušli u trku sa vremenom. Trebalo je još mnogo ranije da predvidimo rast stanovništa i gradova koji se desio krajem 20. veka – rekla je Rusef tokom posetere Kurutibi.

Povezana vest:  Petrović: Bez Vidića na Italiju u fenomenalnoj atmosferi!

Predsednica Brazila dodala je da, uprkos problemima, očekuje da će devet od 12 stadiona biti spremno do kraja sledeće godine.

-Moramo da radimo zajedno sa brazilskim vlastima. Ako uspemo u tome, svi ćemo biti pobednici – rekao je generalni sekretar FIFA Žerom Valke.

Brazil će 2013. godine biti domaćin Kupa Konfederacija, a tri godine kasnije i letnjih Olimpijskih igara.

Povezana vest:  Skupština FSS u sredu: Karadžić raspisuje vanredne izbore