muhamed_aliMuhamed Ali želi da isproba nove lekove

 

Legendarni bokser Muhamed Ali želi da se u Izraelu podvrgne eksperimentalnim lekovima protiv Parkinsonove bolesti, saznaje se danas u kompaniji Brejnstorm (Brainstorm).

„Rašida Ali, kćerka bivšeg boksera, kontaktirala nas je nakon što je čula za naš rad na matičnim ćelijama odraslih. Rekla da njen otac želi da učestvuje u planiranim eksperimentima“, izjavio je agenciji Frans pres portparol te kompanije.

Povezana vest:  WBA TITULA, Dejvid Hej odbranio titulu prvaka u teškoj kategoriji

Prema njegovim rečima, ti lekovi su prvenstveno namenjeni obolelima od amiotrofične lateralne skleroze (ALS), ali ako testovi budu uspešni, biće obuhvaćeni i oboleli od Parkinsonove bolesti.

Kompanija Brejnstorm je prošle sedmice najavila da prelazi u fazu testiranja lekova protiv ALS na ljudima nakon uspešnih testova na miševima kad je reč o ALS, ali i o Parkinsonovoj bolesti, multiploj sklerozi i Hantingtonovoj bolesti.

Povezana vest:  MEČ ZA WBA ŠAMPIONA U SREDNJOJ KATEGORIJI, Felix Sturm boksovao nerešeno sa Marejem

Nekadašnji šampion sveta u teškoj kategoriji Muhamed Ali smatra se jednim od najvećih boksera svih vremena. Prešavši u islam, Muhamed Ali je karijeru okončao 1981, tri godine pre nego što mu je otkrivena Parkinsonova bolest.