maserati_alfa_romeo

Maserati odabrao Alfa Romeo Giuliettu za svoju evropsku mrežu

Saradnja dva čuvena imena automobilske industrije naglašava vrhunski dizajn, tehnologiju, sportski duh i eleganciju

Ograničena serija Alfa Romeo Giulietta automobila koja je ekskluzivno proizvedena za Maserati uskoro će se naći u prodaji širom Evrope. Automobili poseduju turbo benzinski motor od 1750 »kubika« i 235 KS kojim je opremljena čuvena Quadrifoglio Verde verzija Alfa Romeo Giuliette. Ovaj motor predstavlja spoj vrhunske tehnologije i sportskog duha uz brigu o očuvanju životne sredine. On postiže rekordne vrednosti u svojoj kategoriji kada je u pitanju snaga i obrtni moment a u svakodnevnoj upotrebi ga odlikuje niska potrošnja goriva. To obezbeđuje direktno ubrizgavanje goriva, dvostruko kontinuirano promenjivo podešavanje ventila, turbopunjač i sistem za efikasnu eliminaciju efekta turbo rupe.

Povezana vest:  Svetska premijera na Međunarodnom sajmu automobila IAA: Moćna Opel Cascada 147 kW/200ks

Posebna pažnja posvećena je detaljima: sedišta sa sistemom grejanja i električnog podešavanja presvučena su kožom u Maserati smeđoj boji, na kontrolnoj tabli nalazi se ekskluzivna »Alfa Romeo for Maserati« pločica a tu je i specijalna aluminijumska pločica na pragu s ugraviranim oznakama ova dva čuvena brenda.

Maserati seriju Alfa Romeo Giulietta vozila karakteriše i bogata standardna oprema najnovije tehnologije: bi-ksenonska svetla sa AFS sistemom, navigacija s mapama Evrope i TMC Pro sistemom za informacije na putevima, Blue&Me sistem s kontrolama na upravljaču, AUX i USB priključak, Bluetooth i automatska dvozonska klima. Aluminijumski naplaci od 18 inča dodatno su obrađeni korišćenjem dijamantskog alata, a unapređen je i kočni sistem s čeljustima crvene boje.

Povezana vest:  Funkcionalni, komforni, svestrni: Novi Opel Vivaro Tourer i Vivaro Combi+

Kao na svim verzijama, ekskluzivna Giulietta opremljena je Alfa Romeo DNA sistemom koji omogućava vozačima da vožnju prilagode svojim potrebama i uslovima na putu. Dynamic sistem obezbeđuje sportsku i dinamičnu, Natural je idealan za svakodnevnu vožnju dok se All Weather sistem prilagođava i najsurovijim vremenskim prilikama.