arsenal_par_ars

O’Liri: Arsenal je daleko iza Barselone i Reala

 

Bivši fudbaler Arsenala Dejvid O’Liri rekao je danas da „tobdžije“ nemaju šanse da osvoje Ligu šampiona ove sezone jer „nisu u klasi Real Madrida i Barselone“.

-Arsenal neće osvojiti Ligu šampiona jer nije u klasi sa Realom I Barselonom. Ipak, Mančester siti i junajted su ispali iz takmičenja i to daje dodatni motiv ‘tobdžijama’ jer više nema dva velika kluba – preneli su O’Lirijeve reči engleski mediji.

O’Liri je gotovo celu igračku karijeru proveo u Arsenalu za koji je odigrao 558 ligaških utakmica, a karijeru je završio u Lids junajtedu gde je odigrao 10 mečeva.

-Iskreno se nadam da će Arsenal otići što dalje može i da ću pogrešiti u proceni, ali Barselona verovatno ima jednu od najboljih fudbalskih ekipa ikada, a Real ne zaostaje mnogo i mislim da je prevelika razlika u odnosu na moj bivši klub – kazao je Irac.

Povezana vest:  Mediji: Rajan Babel u Hofenhajmu

Arsenal je prvu fazu Lige šampiona završio na prvom mestu Grupe F ispred Olimpik Marselja, Olimpijakosa i Borusije iz Dortmunda.

-Arsenal je u grupi pokazao da neće biti lak protivnik bilo kojoj ekipi u nastavku takmičenja. Realan domet ekipe je polufinale – ocenio je O’Liri koji je prošle nedelje preuzeo mesto trenera u drugom engleskom Premijerligašu Sanderlendu. On je istakao da se nada da će Arsenal osvojiti jedno od prva četiri mesta u Premijer ligi jer ona vode u Ligu šampiona sledeće godine, ali je dodao da ne veruje da klub može do titule.

Povezana vest:  Holandskim huliganima šest godina suspenzije

-Trebalo bi da Arsenal završi sezonu na jednom od prva četiri mesta, a o tituli ne treba pričati, neostvarivo je. Mislim da klubu fali još nekoliko novih igrača, posebno centarfor koji bi igrao u paru sa (Robinom) Van Persijem – istakao je bivši reprezentativac Republike Irske.

O’Liri, koji je sa Arsenalom osvojio titule šampiona Engleske 1989. I 1991. godine, rekao je da klub svake godine ima sve više navijača jer „gaji prelep fudbal“, iako nije osvojio nijedan trofej od 2005. godine kada je pobedio u FA kupu.

-Trener (Arsen) Venger je stvorio pravu malu imperiju. On je mogao da ode iz kluba kada god je poželeo, ali nigde ne bi imao totalnu slobodu i kontrolu kao što ima u tom timu“, ocenio je O’Liri.

Povezana vest:  Tošić debitovao za Keln, Bajern ubedljiv

O’Liri je na proslavi 125 godina od osnivanja kluba prošle nedelje dobio specijalno priznanje za podvige za 18 godina koliko je proveo u prvom timu Arsenala od 1975. do 1993. godine.

-Priznanje čini da se osećam kao jedan od njih. Proveo sam u Arsenalu 20 godina, a nisam verovao da ću toliko dugo izdržati u tako velikom klubu. Privilegovan sam jer su osetili da sam dovoljno doprineo klubu da me nagrade za to – kazao je O’Liri.

Trener Sanderlenda je zaključio da Arsenal „ljude koji su u klubu tretira sa velikim poštovanjem i da rukovodstvo zaslužuje sve pohvale“.