Piran i Portorož na beogradskom sajmu turizma  

Slika_sa_sajma_TurizmaTuristička organizacija Portorož predstavila je svoju bogatu ponudu na 32. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu. 
Veliku pažnju posetilaca sajma privukao je putokaz koji se nalazi ispred štanda Pirana i Portoroža i pokazuje da se Beograd nalazi na samo 630 km od ova dva popularna letovališta, pokazujući samim tim da je to i NAJBLIŽE EVROPSKO MORE.  
Slovenačko primorje će za srpske turiste od 15. aprila 2010. biti još bliže, zahvaljujući novoj redovnoj liniji Jat Airways-a koja će saobraćati dva puta nedeljno na relaciji Beograd – Portorož. Let će biti četvrtkom i nedeljom, dok će povratna karta iznostiti 79 eura bez aerodromskih taksi. Ono što će dodatno obradovati srpske turiste jeste što svi putnici koji kupe avionsku kartu za Portorož, na poklon dobijaju besplatan prevoz do Outlet shopping centara u Italiji.
Međusobna blizina Pirana i Portoroža je još nešto što ove destinacije čini veoma poželjnim. 
Piran je već godinama unazad omiljeno mesto mnogobrojnih turista. Ovaj srednjovekovni primorski gradić je poznat po svojoj bajkovitoj arhitekturi, uskim ulicama, istorijskim muzejima, odličnim morskim specijalitetima i nadaleko čuvenim slovenačkim vinima.
Piran_PortorozZa ljubitelje noćnog života, na samo tri kilometra od Pirana nalazi se moderno letovalište Portorož koje je poznato po bogatoj ponudi najrazličitijih noćnih klubova. Portorož je prepoznatljiv po svojim čuvenim wellness centrima, najboljim u ovom delu Evrope, koji turistima prižaju veliki izbor SPA programa, uživanje u dobro opremljenim saunama, bazenima, fitnes centrima i masažama.
Piran i Portorož svojim posetiocima nude sve što je potrebno za dobar provod – od prelepih plaža, bogatog izbora hrane i pića, wellness centara, velikog broja noćnih klubova do istorijskih muzeja, šoping centara i još mnogo toga.  

Povezana vest:  Wellness Breakfast – I dan može da počne