Obradović: Očekujem pobedu 

SERBIA TEAM_05Selektor muške teniske rperezentacije Srbije Bogdan Obradović izjavio je danas da očekuje pobedu nad selekcijom Sjedinjenih Američkih Država u meču prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa, koji se igra od 5. do 7. marta u Beogradu. 
-Radi se o izuzetno važnom meču u kojem će ključ pobede biti podrška domaće publike i sjajna atmodsfera u našem timu – naveo je Obradović na konferenciji za novinare u Beogradskoj areni. 
Prvi reket Srbije Novak Đoković složio se sa tvrdnjom selektora da će beogradska publika u predstojećem meču odigrati „odlučujuću ulogu“. 
-Američka selekcije je, pored Australije, jedna od najtrofejnijih reprezentacija u istoriji Dejvis kupa. Iako naš protivnik nije došao u Beograd u najjačem sastavu, nikako ga ne treba potceniti. Podrška publike imaće presudan značaj – poručio je Đoković. 
Drugi teniser sveta je naglasio kvalitet američkih igrača Džona Iznera i Sema Kverija. 
-Izner je jedan od najboljih servera današnjice, dok je Kveri bolji igrač od njega jer se odlično kreće. Treba biti strpljiv tokom meča i čekati svoju šansu, pošto će Amerikanci agresivniom igrom pokušati da nas iznenade – ocenio je Đoković. 
Prvi teniser Srbije, koji će u petak igrati protiv drugog tenisera SAD Kverija, naglasio je da je „potpunio spreman“ za predstojeći duel. 
-Titula odbranjena u Dubaiju prošle nedelje dala mi je veliku snagu pred meč sa Amerikom – tvrdi Đoković 
Prvi dubl igrač Srbije Nenad Zimonjić naglasio je da će svi naši reprezentativci dati svoj maksimum u predstojećem meču. 
-Samo maksimalnim zalaganjem, uz svesrdnu pomoć beogradske publike, osvojićemo tri poena i proći u četvrtfinale Svetske grupe, što bi bio naš najveći uspeh do sada – rekao je Zimonjić. 
On je dodao da će dubl meč protiv Boba i Majka Brajana biti „veoma težak“, ali da „ne vidi razlog“ da ih ne iznenadimo na našem terenu. 
-Optimista sam jer znam taktiku protiv braće Brajan, bez obzira na to sa kim ću igrati u paru – poručio je Zimonjić. 
Prvi dubl igrač sveta napomenuo je da u bliskoj budućnosti očekuje da selekcija Srbije zaigra u samoj završinici Dejvis kupa. 
-Imamo tim za velika dela, odnosno za plasman u samu završnicu Dejvis kupa. Nadam se da će nam do kraja moje karijere to poći za rukom – rekao je Zimonjić. 
Drugi teniser Srbije Viktor Troicki optimnista je pred meč protiv američke selekcije. 
-Verujem da uz punu Arenu možemo do pobede – naveo je Troicki. 
Janko Tipsarević je ocenio da je naša reprezentacija „blagi favorit“ u meču protiv SAD. 
-Američki tim je došao u dosta jakom sastavu. Smaram, ipak, da smo mi blagi favoriti jer imamo prednost domaćeg terena i šljakaste podloge koja nikako ne odgovara Amerikancima – zaključio je Tipsarević.

Povezana vest:  Kecmanović završio učešće na turniru u Bazelu