AA_tennis_ball_racquet

Simonović: Tražim hitan sastanak TSS

 

Gradonačelnik Niša MIloš Simonović zatražio je danas od potpredsednika Teniskog saveza Srbije (TŠ) Miodraga Tomića da se izvini niškoj javnosti „zbog neistina o prodaji karata“ za predstojeći meč Dejvis kupa protiv Švedske.  Simonović u saopštenju navodi „da je Tomić i ranije sve učinio da meč ne bude održan u Nišu, iznoseći u javnosti spekulacije o nedostatku uslova za održavanje ovog teniskog meča“.

Povezana vest:  ROLAN GAROS 2012, Kvitova lako do četvrtfinala

Gradonačelnik Niša zatražio je hitan sastanak TSS i objašnjenje za nastalu situaciju oko prodaje karata.

-Tražim od nadležnih da hitno obezbede prodaju karata i da posle održanog sastanka o tome obaveste javnost – navodi se u saopštenju iz kabineta Simonovića i dodaje „da je prodaja karata isključiva nadležnost TSS“.

Simonović je, kako se navodi, upozoravao ranije da su izjave da teniski mečevi neće biti igrani u Nišu „preuranjene i neosnovane i da bi trebalo sačekati zvaničnu odluku“. Gradonačelnik podseća da je Niš sa velikim uspehom organizovao sportske priredbe, poput Evropskog prvenstva u rukometu i „da neće dozvoliti da pojedinci zbog sitnih interesa naruše ugled grada“.

Povezana vest:  12. TENISKI TURNIR POZNATIH

Reakcija gradonačelnika stigla je nakon što je saopšteno da su sve karte namenjene Nišlijama već prodate, ali ne na blagajnama Čaira, nego u prostorijama lokalne televizije Bel Ami, koja je jedan od organizatora meča. Meč Srbija-Švedska u okviru prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa igra se od 10. do 12. februara.