Bob tim SrbijeDivac zadovoljan nastupom reprezentacije na ZOI

 

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac rekao je danas da je zadovoljan nastupom reprezentacije na Zimskim Olimpijskim igrama u Vankuveru.

„Što se tiče učešha srpskih reprezentativaca i organizacije nosimo pozitivna iskustva sa Olimpijskih igara u Vankuveru. Zahvalan sam sportistima što su dobro predstavljali Srbiju, koja je prvi put samostalno učestvovala na tom takmičenju“, rekao je Divac na konferenciji za novinare.

-Nismo ostvarili velike rezulatate, ali sada znamo kako ćemo pripremati sportiste za naredne Olimpijske igre u Sočiju 2014. Godine – dodao je Divac.

Srbiju je na Zimskim Olimpijskim igrama u Vankuveru predstavljalo 10 sportista u četiri discipline, a najbolji rezultat nacionalnog tima je 18. mesto bob reprezentacije i plasman skijašice Nevene Ignjatović na 32. poziciju u slalomu.

Povezana vest:  ŠAH VESTI, Marija Rakić nova prvakinja Srbije

Bob reprezentacija u četvorosedu, u sastavu Vuk Rađenović, Igor Šarčević, Slobodan Matijević i Miloš Savić je prvi put predstavljala Srbiju na Olimpijskim igrama.

Pilot reprezentacije Rađenović rekao je da je zadovoljan rezultatom, pogotovo što „stazu smrti“ u Visleru mnoge posade nisu uspele da savladaju.

-Dogodio se nesrećan slučaj na Igrama i svi su se preplašili. Staza u Visleru, koju su nazvali ‘staza smrti’ je specifična i tehnički veoma zahtevna, brzina dostiže i do 150 kilometara. Uspeli smo da je savladamo, a mnogi takmičari nis – rekao je Rađenović.

On je istakao da reprezentativci nisu bili u zaostatku za ostalim ekipama jer u Srbiji ne postoji staza za bob.

Povezana vest:  SKI SKOKOVI, Jacobsen pobednik skokova u Zakopanama

-Bob staza nije neophodna za vrhunske rezultate. Treninzi se svode na simulaciju starta i vežbe snage i brzine. Nismo hendikepirani što nemamo stazu u Srbiji. Ni ostale selekcije ne treniraju posle marta, jer je održavanje leda preskupo – rekao je on i dodao da su reprezentativci zbog velike popularnosti u Srbiji imali dodatni motiv u Vankuveru.

Rađenović je istakao da će posle kraćeg odmora početi pripreme za naredne Igre u Sočiju 2014. godine.

-Posle odmora počinjemo četvorogodišnji ciklus priprema za Soči. Sastav ekipe može da se promeni, nikad se ne zna ko će biti spreman, a takmičari obavljaju testove na dva, tri meseca i svako mora da se istakne – rekao je Rađenović.

Skijašica Nevena Ignjatović je takođe zadovoljna nastupom na Olimpijskim igrama u Vankuveru.

Povezana vest:  ZOI, Nađa Fakini ne ide u Vankuver

-Zadovoljna sam svojim nastupom, bilo je super. Osvojila sam 32. mesto u slalomu, 39. u veleslalomu, a trku u superveleslalomu nisam završila. Bili je teško jer su vremenski uslovi bili nezgodni, ali nisam razmišljala o tome, već sam želela da pružim maksimum. Zaostala sam tri sekunde za pobednicom Marijom Riš i mislim da je to dobar rezultat – rekla je Ignjatović.

Ignjatović je dodala da nastavlja sa takmičenjima u Sloveniji i Hrvatskoj, gde će učestvovati na državnim prvenstvima.

-Takmičiću se na državnim prvenstvima u Sloveniji i Hrvatskoj. Nadam se da ću nastaviti dobro da skijam, kako bi osvajala bodove za što bolji plasman u generalnom plasmanu – rekla je Ignjatović.