Venezia_Grand_Toast_at_the_Wine_Fountain

KARNEVAL U VENECIJI

Uprkos hladnoći 23.000 ljudi na karnevalu u Veneciji

 

Uprkos sibirskom vetru koji duva i u Veneciji, karneval je počeo po planu: u subotu popodne na Pjaci San Marko, pred 23.000 građana i posetilaca. Tradicionalna parada maski je prošla velikim podijumom postavljenim na trgu, a učesnici su se nadmetali po originalnosti maske, perika I kostima. „Fontana vina“ je postavljena da zagreje posmatrače.

Povezana vest:  Počinje Erbasovo globalno takmičenje kreiranja budućnosti eko-efikasnog letenja

U Veneciji je u subotu promicao sneg i temperatura bila od minus pet do minus tri stepena, a narednih dana će pasti i do minus 6.

-Uprkos žestokoj hladnoći, postigli smo značajan uspeh – rekao je venecijnski stručnjak za turizam Roberto Panciera, zadovoljan što se nisu ostvarile crne prognoze.

-Venecija je spremna da sutra primi sve koji žele da prisustvuju spektakularnom ‘letu anđela’ sa zvonika Crkve Svetog Marka – rekao je on.

Povezana vest:  Održan godišnji dobrotvorni Bazar

U nedelju, trg bi trebalo da ponovo bude u srcu karnevala u vremetradicionalnog ‘leta anđela’: jedna žena bi trebalo da se sa vrha  zvonika visine 97 metara spusti niz čelični kabl na trg, praćena pogledima hiljada radoznalaca.

Karneval koji traje do 21. februara, omogućava Veneciji da se zabavi u učmalo doba godine, uz večernje ludorije pod maskama.

Povezana vest:  Savski park osvojio prestižnu međunarodnu nagradu u kategoriji pejzažne arhitekture