ORLOVI PRED MEČ SA KOREJOM OPTEREĆENI ŽALOSTIM VESTIMA IZ SRBIJE,  SERIJOM PROTIVNIKA I  RASPOREDOM ŠEŠIRA PRED  IZVLAČENEJ GRUPA ZA SP

 

Koreja i psihološki pritisak protivnici za oprez

 

U trenutcima kada cela naša zemlja žali za preminulim srpskim patrijahom Pavlom , naši fudbaleri moraće da odigraju drugu utakmicu na Ostrvu. Ovoga puta protivnik „orlova“ biće reprezentacija Južne Koreje, koja ima sjajnu seriju od 27 utakmica bez poraza.

radomir antic

OPTIMIST PRED MEČ: Radomir Antić selektor Orlova

Naši reprezentivci će na svojim dresovima nositi  crni flor, kako bi još jednom na taj način iskazali žaljenje , ameč sa Azijatima počeće sa minutom ćutanja.

Povezana vest:  Stanojević želi dobru igru i nastavak serije protiv OFK

Meč koji su naši reprezentativci rešili u svoju korist protiv Severne Irske u Belfastu pokazala je da naš tim može da se prilagodi različitim taktičkim varijantama, što je odlika samo velikih timova.

-Ispunjen sam zadovoljstvom zbog načina na koji su momci ispunjavali obaveze od prvog dana ovih priprema, preko odnosa prema igri u meču protiv Severne Irske, konačno i danas, kad se osećalo da uživaju u treningu. To nas sve raduje, to je znak da se neprestano usavršavamo i napredujemo iz dana u dan, u svakom pogledu – rekao je selektor Radomir Antić posle prvog treninga u Londonu.

Ono što posebno može da raduje sve zaljubljenike u najvažniju sporednu stvar na svetu je i pozicija reprezentacije Srbije pred žreb za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi. Španski list „Marka“ objavio je projekciju četiri šešira, pozivajući se na informacije iz Izvršnog komiteta Svetske fudbalske federacije (FIFA). Gde se vidi da je naš tim svrstan u drugi šešir.

Povezana vest:  JELEN SUPER LIGA, Rezultati utakmica 12. kola Super lige i tabela

Nosioci grupa, trebalo bi da budu Južna Afrika ( kao domaćin), Brazil, Španija, Italija, Nemačka, Argentina, Engleska i Francuska, pod uslovom da u baražu eliminiše Republiku Irsku.

Drugi šešir činili bi Holandija, Portugal ili Bosna i Hercegovina, Rusija ili Slovenija, Švajcarska, Grčka ili Ukrajina, Srbija, Danska i Slovačka. Sa tim ekipama, naravno, ne bismo mogli da se sastanemo u prvoj fazi Mundijala.

Povezana vest:  Zvezda bolja od Mladosti za devetu pobedu

 

U trećem šeširu naći će selekcije iz Afrike i Južne Amerike, a u četvrtom timovi iz Azije, Okeanije i zone KONKAKAF.
Obala Slonovače, Gana, Kamerun, Nigerija, Egipat ili Alžir, Paragvaj, Čile i Urugvaj, pod uslovom da eliminiše Kostariku (Urugvaj pred revanš u Montevideu ima prednost od 1:0), činiće treći, a Japan, dve Koreje, Australija, Novi Zeland, SAD, Meksiko i Honduras četvrti šešir.

 

Žreb za Svetsko Prvenstvo biće održan 4. decembra u Kejptaunu, a prethodiće mu sastanak Izvršnog odbora FIFA, kao i objavljivanje mesečne rang liste svetskih reprezentacija, što može da utiče na sastav četiri šešira. Ono što preostaje da čekamo konačan i definitivan stav FIFA.