franck_bekenbauer

Bekenbauer kritikovao igrače Bajerna, a trener Hajkens sebe

 

Počasni predsednik Bajern Minhena Franc Bekenbauer kritikovao je igrače tog kluba i kazao da moraju što pre da shvate ozbiljnost situacije u kojoj se nalaze, preneli su danas nemački mediji.

-Igrači moraju što pre da se zapitaju da li žele da budu prosečni ili vrhunski – rekao je Bekenbauer.

Povezana vest:  Nirnberg dobio Borusiju, Hofenhajm i Keln odigrali nerešeno

Bajern je u sredu izgubio u gostima od švajcarskog Bazela sa 1:0 u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona, a Bekenbauer je istakao da rukovodstvo kluba mora da razgovara sa igračima.

-(Kristijan) Nerlinger, (Karl Hajnc) Rumenige i (Uli) Henes moraju da pričaju sa igračima i predoče im ozbiljnost situacije. Odgovornost pripada i (treneru) Jupu Hajnkesu, ali u njega ne sumnjam – istakao je legendarni nemački fudbaler.

Povezana vest:  I Volkot zbog povrede otkazao učešće u meču sa Italijom

-Bivši kapiten Oliver Kan bi odmah reagovao. Okupio bi igrače I vodio tim napred – dodao je.

Trener višestrukog nemačkog šampiona Jup Hajnkes kazao je da javnost opravdano kritikuje njega i igrače Bajerna.

-Kritike su opravdane. Ja sam odgovoran za celu stvar i moram da se potrudim da se situacija preokrene – rekao je Hajnkes.

Povezana vest:  ŠPANSKA LIGA, Rezultati utakmica 20. kola Primere i tabela

On je dodao da se ne boji da će dobiti otkaz. Bajern je treći na tabeli nemačke Bundeslige sa četiri boda manje od vodeće Borusije iz Dortmunda, a u nedelju će igrati na svom terenu protiv četvrtoplasiranog Šalkea. Revanš meč sa Bazelom, Bavarci će igrati 13. marta u Minhenu.