Novi Sad dogodine proslavlja 220 godina rada

 

Družina „Novi Sad 1790“, obeležiće velikim međunarodnim turnirom od 16. do 18. juna 2010. značajan juobilej, 220 godina rada!  O ovome je obavestio Stručnu komisiju Streljačkog saveza Srbije na sastanaku u Beogradu olimpijac, predsednik družne „Novi Sad 1790:“ i član Stručne komisije SSS Nemanja Mirosavljev.

NEMANJA_MIROSAVLJEV– Iduća godina je prepuna velikih takmičenja  od kojih je jedno, naravno i ovaj turnir – istakao je predsednik Strčne komisje SS SrBije Srećko Pejović. – Zbog toga smo dobro pregledali kalendar i neke odluke o terminima  donećemo kasnije, pogotovo za one u junu i julu, kada nas očekuje turnir u Novom Sadu, potom državno prvenstvo MK oružjem, zatim pripreme za Svetski kup čiji je domaćin Beograd od 26. juna do 4. jula i na kraju i pripreme i učešće na 50. Šampionatu sveta u svim disciplinama, prvom kvalifikacionom takmičenju za OI u Londonu, u Minhenu od 29. jula do 11. avgusta. Moram da kažem da po rejtingu članova, sportskim i stručnim biografijama, srpsko streljaštvo odavno nije imalo jaču Stručnu komisiju.

Povezana vest:  Lidija Mihajlović počela godinu kao broj 1 na evropskoj rang listi

Kalendar za sezonu vazdušnim oružjem je pripremljen. Dobra vest je da je družina Novi Sad, koja je prvobitno otkazala organizaciju trećeg Kupa SS Srbije vazdušnim oružjem zbog preseljenja strelišta u SPENS – u, potvrdila da će ipak organizovati ovo takmičenje i to 19. i 20 decembra. Srpski stelci će dobar test za kup imati  na Internacionalnom prvenstvu Beograda 12. i 13. decembra. Finale Kupa SSS vazdušnim oružjem je 6. i 7. februara, a Šampionat Srbije 27. i 28. februra i biće poslednja provera pred Šampionat Evrope vazdušnim oružjem u Norveškoj od 7. do 14. marta.

Povezana vest:  Marija Šunjevarić odbranila titulu, novi šampioni Ivana Marić, Milovanović i Tucović

Za sekretara Stručne komisije izabran je trener Partizana Dragan Donević. Jedan od najvažnijih zadataka je i izrada Odluke o stručnom radu  koju će usvojiti i Upravni odbor SS Srbije i do kraja godine  formirati stručni štab reprezentacije i imenovati selektora.

Sastanku su prisustvovali i članovi  Zoran Stojiljković (Niš – selektor reprezentacije), Nikola Marić („Novi Beograd Ušće“), Goran Maksimović („Novi Beograd Ušće“), Dragan Donević (Partizan), Nemanja Mirosavljev (Novi Sad), dok je i predstavnik Udruženja strelaca Jasna Šekarić (Crvena zvezda) bila opravdano odsutna.

Povezana vest:  Dimitrije Grgić pobedio u Minhenu