Seri_Dzons_-_Dragulj_Medine_l[1]

Izdavačka kuća BeoBook iz Beograda objavljue ,,ČETIRI SESTRE, ČETIRI KRALJICE“ autorke Šeri Džons

Šeri Džons je američka spisateljica najpoznatija po svom kontraverznom prvom romanu, međunarodnom bestseleru Dragulj Medine, knjizi o ranim godinama života supruge-miljenice poslanika Muhameda, najslavnije i najuticajnije žene u islamu, a koji je svetsku premijeru, zahvaljujući našoj kući, imao baš u Srbiji.

Na novom romanu ,,Četiri sestre, četiri kraljice’’, autorka radi već tri godine. Posle serijala koji se bavio pitanjima iz istorije islama, i položaju žena u njemu, svojim jednostavnim i nadasve realnim pristupom, autorka nas vodi na interesantno putovanje, vraćajući nas u XIII vek, od prevrtljivih dvorova Francuske i Engleske pa do krvavih krstaških ratova, ona pripoveda ovu jedinstvenu i istinitu priču o pohlepi, pohoti, ambiciji i nadmetanju, objašnjavajući značenje istinske moći i oživljavajući ponovo četiri najproslavljenije žene svoga doba – sestre čije su strasti, osvajanja i potomstvo uobličili tok istorije.

Povezana vest:  Laguna pomaže deci sa autizmom

Društveni model uspešne porodice, pitanje je koje se provlači vekovima. Večita tema o materijalnim dobrobitima naspram lične sreće, teorijama o izjednačavanju ličnih ciljeva individualne i emotivne sreće, naspram ostvarivanja materijalne sigurnosti i imovinskog spokoja, pružiće čitaocima novu bazu za razumevanje svetova u kojima su živeli naši preci, a u kojima mi obitavamo i danas.

Američka spisateljica poslednje nedelje maja dolazi u Srbiju, kako bi na pravi način približila čitalačkoj publici svoj treći roman. Posle premijere romana u Sjedinjenim Državama,  Šeri je odlučila da evropsku promociju nastavi u Srbiji, zemlji koja ju je tokom prethodnog boravka oduševila.

Povezana vest:  Opera "Toska" na velikom platnu bioskopa Fontana

Biografija Šeri Džons

Šeri Džons, diplomirani novinar, bavi se novinarstvom u Sjedinjenim Državama od 1979.godine. Spoljni saradnik raznih izdanja u Filadelfiji, Severnoj Karolini i Montani, ostvarila je u toku svog rada više lokalnih i državnih nagrada. Objavljivala je svoje radove i u časopisima kao što su Njuzvik, CMJ, Sautvest art i Rajder.

Džonsonova je bila angažovana kao dopisnik iz Montane i Ajdaha za kancelarije unutrašnjih poslova SAD, kao i za međunarodnu novinarsku agenciju Vašingtona.

Povezana vest:  Napisale zajedno roman, a prvi put se srele na promociji

Njen prvenac ,,Dragulj Medine’’ 2008.godine, nastao je iz želje za otkrivanje mistike arapskog sveta, čijim proučavanjem se bavi dugi niz godina. Jedan od hobija joj je i arapski jezik, kao i istorija islamske civilizacije. Sa romanom ,,Mač Medine’’ 2009.godine, nastavila je svoj opus.

Kad ne radi na novim knjigama, Šeri Džons putuje svetom, diskutuje i piše o slobodi govora, cenzuri, islamu i ženskim pravima.

Šeri  živi i stvara u Spoukenu, država Vašington, sa svojom ćerkom Marajom.