time
40 GODINA OD PRVOG ALBUMA GRUPE TIME

Croatia Records s ponosom obeležava 40 godina od izdavanja jednog od najcenjenijih domaćih rock albuma – prvog, istoimenog albuma grupe Time, reizdanjem na CD formatu, uz popratni tekst Siniše Škarice.
Urednik originalnog izdanja Pero Gotovac potrudio se da objasni  važnost grupe Time tumačeći tada njihov muzički izraz kao savremen; početkom sedamdesetih godina, osim grupe 220 i Drage Mlinarca, još nema domaćih rok LP-ja i Jugoton je projektu pristupio s oprezom i nesigurnošću u komercijalni uspeh – prvi tiraž iznosio je svega 500 primeraka!
Producent Vladimir Mihaljek Miha zajedno sa Dadom Topićem, bivšim pevačem osječkih Dinamita i Korni grupe, okupio je ekipu redom vrhunskih muzičara. Bili su to Vedran Božić, gitarista Robota, Wheels of Fire, Nautilusa, čak i B.P. Conventiona, iskusni orguljaš Tihomir Pop Asanović, klavijaturista  i flautista Brane Živković, poznati član Grupe 220, bubnjar Dinamita Ratko Divjak i njegov partner iz B. P. Conventiona, basista  Mario Mavrin (u grupu je došao nakon odlaska originalnog basista Alberta Krasnića).
Bez najavnog singla, u proleće 1972. ušli su u studio i u kratkom roku snimili pet pesama (‘Istina mašina’, ‘Pjesma no.3’, ‘Hegedupa upa’, ‘Kralj alkohol’ i ‘Za koji život treba da se rodim’) tako da je Jugoton, zatečen snimljenim, prepustio Topiću da napravi omot albuma prema svojoj ideji. Danas, četiri decenije  kasnije, pravo je uživanje slušati ovaj antologijski album hrvatskog i ex-yu rocka, a koji će se uskoro naći i u Jugotonu u Nušićevoj 27.
Grupa Time će se okupiti  5. maja u Rijeci zbog jedinstvenog događaja u životu svakog muzičara; biće im uručena diskografska nagrada Porin – za životno delo!
Još jednom, ‘vreme je za Time’!
 

Povezana vest:  Selena Gomez: Moja ljubavna priča s Justinom zauvek je završena