mihael_sumaher_portret

FORMULA 1

Šumaher i Raikonen se nadaju podijumu u Španiji

 

Sedmostruki šampion Formule jedan Mihael Šumaher rekao je danas da se nada da će u Velikoj nagradi Španije zauzeti mesto na podijumu, svoje prvo od kada se vratio takmičenju, a slične nade gaji i Kimi Raikonen. Šumaheru je ovo treća sezona posle povratka iz penzije. On ove sezone ima dva 10. mesta, a dva puta nije završavao trku, dok je njegov timski drug Niko Rozberg pobedio u Kini.

Povezana vest:  Tim Lotus dobio pravo na ime, Grupa Lotus sprema žalbu

Nemački vozač se od povratka nije peo na podijum, ali je rekao da očekuje da se to uskoro promeni, po mogućstvu u Kataloniji gde je ranije pobedio sedam puta.

-Realnost je da imamo automobil koji može da nas odvede do podijuma I pobeda u trkama – rekao je Šumaher.

Raikonen je šampion iz 2007. godine, a na stazi Katalunja (Katalonija) pobeđivao je dva puta. U prošloj trci, u Bahreinu, neočekivano je bio drugi. Poslednjih 10 pobeda u Barseloni su trku počinjali sa početne pozicije, ali promena pravila koja podstiču preticanje umanjila je značaj koji su nekad imale kvalifikacije.

Povezana vest:  Formula 1 vraća se u Francusku

-Ne morate više da budete na ‘polu’ da biste pobedili. Mala je razlika među timovima, tako da možemo biti na podijumu ako sve bude kako treba – rekao je Raikonen.

-Treba, međutim, biti oprezan, pošto male greške u nekim delovima mogu da vas brzo vrate daleko nazad. Pokušavamo da uradimo sve kako treba i vidimo kako će da ispadne – rekao je Finac.

Povezana vest:  U MEKLARENU NEMA FAVORIZOVANIH