Summer3p festival u finalu UK Festival Awards 2009 

summer3p_logo copyIzuzetno priznajne odato je Summer3p festivalu jer su čak dve fotografije sa ovogodišnjeg festivala našle svoje mesto u finalu manifestacije UK Festival Awards 2009 u kategoriji Fan Photo Award. 
UK Festival Awards (www.festivalawards.com) je najpoznatija manifestacija koja se bavi festivalima i tretira se kao Oskar u filmskoj industriji (kada su festivali u pitanju). U pitanju je jedina dodela nagrada posvećena evropskoj festivalskoj industriji. Nagrade će se ove godine dodeliti u 19 kategorija. 
Summer3p će se tako naći u društvo najpoznatijih evropskih festivala kao što su: Isle Of Wight, Glastonbury, T In the Park, Sonisphere i Big Chill, kao jedini festival iz Srbije i regiona. U finalu je 10 festivala i ukupno 30 fotografija. 
Summer3p 1, autor - Goran CvijanovSve nominovane fotografije možete pregledati putem sledećeg linka – http://festivalannual.com/festivalawards
Najbolju fotografiju odabraće žiri sastavljen od renomiranih fotografa, urednika fotografije poznatih časopisa, kritičara, kao i predstavnika same manifestacije.
Svečana dodela nagrada održaće se večeras u Londonu u Indigo2 dvorani koja se nalazi u okviru najpoznatijeg i najposećenijeg koncertnog prostora u svetu – O2 arene.
Predstavnici Summer3p festivala prisustvovaće svečanoj ceremoniji dodela nagrada i potrudiće se da predstavnike muzičke industrije i medija upoznaju i sa ostalim autentičnim festivalima iz Srbije.
Takođe će pokušati da evropskoj javnosti skrenu pažnju na ekološku katastrofu koja je zadesila jezero Palić i na projekat njegovog čišćenja. 
Autor pomenutih fotografija je zvanični fotograf Summer3p festivala Goran Cvijanov.
Festival Exit je 2007. godine dobio nagradu UK Festival Awards za najbolji nebritanski festival.
Ovogodišnji, sedmi po redu i najposećeniji do sada festival elektronske muzike Summer3p, koji se održao od 23. do 26. jula u veoma prijatnom letnjem ambijentu na Termalnom bazenu i Muškom Štrandu na Paliću, tokom četiri dana posetilo je preko osam hiljada ljudi koji su pratili muzički program, pohađali radionice i provodlil se kraj Palićkog jezera i Termalnih bazena. 
Summer3p 2, autor - Goran CvijanovNajvažnija kampanja i poruka ovogodišnjeg Summer3p festivala bila je Očistimo jezero Palić, jer je ove godine, nakon velikog pomora ribe i preporuke kupačima da zaobilaze Palić, situacija postala alarmantna. Udruženje AŠC je u stalnom kontaktu sa nadležnim ekološkim službama i lokalnom samoupravom, Pokrajinom i Republikom, i kao nevladin sektor, vrši stalni pritisak na njih da učine korake koji će promeniti situaciju i ponovo Palić napraviti turističkim biserom ovog dela Evrope. 
Na Summer3p festivalu između ostalih nastupili su neki od najaktuelnijih svetskih i domaćih DJ-eva – Jody Wisternoff i Featurecast iz Velike Britanije, Robert Babicz iz Nemačke, Maxim Kuznyecov iz Rusije i Miloš Pavlović iz Srbije. Organizatori festivala su udruženje AŠC i Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo iz Subotice – FOKUS. 

Povezana vest:  Zoran Predin u gostima kod Ludih žena