DK_promo_2011_new

Dubioza kolektiv na festivalu Belgrade Calling

17 veoma aktuelnih svetskih imena, te 10 odličnih bendova iz Srbije, program predstojećeg „Guarana Belgrade Calling“ festivala pojačaće u ovom trenutku verovatno i najveća regionalna atrakcija – Dubioza kolektiv! Popularni Bosanci nastupiće 27. juna posle svojih prijatelja i domaćina iz beogradske grupe S.A.R.S. i muzičkih uzora hip-hop legendi Public Enemy, a pre hitmejkera Example, pop zvezde Jessie J i elektronskih velikana Orbital. Zanimljiv podatak je i da će festival sudeći po rezultatima prodaje ulaznica izvan Srbije, posetiti skoro 10.000 posetilaca iz cele Jugoistočne Evrope!

„Nalazimo se na visinskim pripremama u Holandiji, gdje se tim Dubioze kolektiv priprema za prijateljske utakmice koje bi trebalo da se dese 27. juna u Beogradu, na Ušću, sa S.A.R.S-om, Example, Jessie J i Orbital“ poruka je koju su putem video snimka poslali iz holandskog grada Tilburga i na sebi svojstven način, u fudbalskim dresovima, dodali: „Utakmica je važna, utakmica je teška, stari smo, netalentovani, manje nas je… moramo ih taktikom pobjediti“. U video poruci se jasno vidi i pomenuta „taktika“ iscrtana na holandskom pesku ispred obližnje školske ustanove. Trenerski posmatrano, instrukcije su sledeće: „Znači lopta gore, hoću da nas je osam ovdje“ sugeriše Armin Bušatlić, gitarista benda u ulozi igrača-trenera uz konkretne zadatke za saigrače: „Almire, ti imaš odličan šut, bolesnik si za Public Enemy, ali moramo ih pobjediti. Je l’ ima neko da sumnja da mi ovo možemo izgurati?“. Glasan je odgovor: „Nema!“ Trener izdaje i finalnu komandu: „Znači ’ajmo raja – pjesma“ posle čega sledi horsko pevanje „Ovdje niko nije normalan, nije normalan!“. Golgeter na „teškom“ zadatku, pevač benda Almir Hasanbegović na kraju poručuje „Vidimo se na Callingu“.

Povezana vest:  Rihanna je ponovo sama, Chris Brown se vratio bivšoj devojci

Dubioza kolektiv je bend koji u regionu Jugoistočne Evrope uživa zaista veliku popularnost sa čak 200.000 fanova na zvaničnoj stranici na Fejsbuku, na kojem imaju još desetine nezvaničnih fan stranica, među kojima su fan klubovi po svim većim gradovima bivše Jugoslavije. Pune sportske dvorane od Vardara do Triglava, brojni koncerti za inostranu publiku po celoj Evropi, svrstali su popularnu Dubiozu u red pravih muzičkih fenomena sa ovih prostora već posle prvih pet studijskih albuma. Iznad svega, iskrene simpatije širom Balkana stekli su sa veoma otvorenim pristupom sceni i fanovima, kao i po furioznim nastupima zbog kojih će prvo veče Guarana Belgrade Calling festivala biti prava rođendanska žurka prvog po redu festivalskog izdanja na beogradskom Ušću.

Povezana vest:  Džinks u Ritmu Evrope

Podsećanja radi, na bini na kojoj će od 27. do 29 juna dana nastupati Ozzy Osbourne, Faith No More, Orbital, The Cult, Jessie J i mnoge druge zvezde, u subotu 30. juna nastupiće Darkwood Dub, Kanda Kodža i Nebojša, Block Out, Svi na pod, Bjesovi, Eva Braun, Goribor, Straight Mickey and the Boys i Sharks Snakes and Planes. Ulaznice za Guarana Belgrade Calling, najveći muzički događaj u Beogradu ovog leta, koji će se održati u parku Ušće od 27. do 30. juna, direktno se prodaju širom Srbije i regiona, te širom sveta putem sajtova www.tickets.rs, www.eventim.rs i www.gigstix.com. Cene jednodnevnih ulaznica se kreću od 3490 do 4500 dinara, dok se za samo 5990 može kupiti dvodnevna ulaznica, za kombinaciju 28. i 29. ili čak 27. i 29. jun. Cena trodnevne festivalske ulaznice od 27 do 29. juna iznosi 7990 dinara. Ulaz na festival 30. juna apsolutno je slobodan za sve posetioce. Više informacija na sajtu www.belgradecalling.com.

Povezana vest:  Punk opera “Dom za vešanje prvi put na otvorenom ” u Banjoj Luci