Olympic_rings

Alba, Mata i Martinez predvode Španiju na OI

 

Španski fudbaleri Ðordi Alba, Huan Mata i Havi Martinez pre nekoliko dana osvojili su titulu šampiona Evrope, ali neće imati previše vremena za slavlje, pošto su se našli na širem spisku igrača za Olimpijske igre u Londonu. Od ove trojice najstandardniji na EP bio je Ðordi Alba koji odigrao svih šest mečeva i postigao drugi gol Španije u finalnom meču (4:0).

Povezana vest:  Veslači napustili karantin i ušli u Olimpijsko selo

Alba je tokom Evropskog šampionata prešao iz Valensije u Barselonu za 14 miliona evra. Havijer Martinez, člana ekipe Atletik Bilbao, odigrao je poslednjih 25 minuta meč drugog kola C grupe na EP protiv Republike Irske (4:0).

Za razliku od njega Huan Mata je šansu da zaigra na EP dobio tek u poslednjih pet minuta finala sa Italijom, ali mu je i to bilo dovoljno da postigne četvrti pogodak „furije“.

Povezana vest:  Egipatski sportisti dobili lažnu "najk" opremu

-Ne bi bilo fer zahtevati od olimpijskog tima da ponovi uspeh najbolje selekcije na EP. Ipak, i naša ekipa ima pravi karakter i sličnu filozofiju igre – kazao je selektor Luis Milja.

Pored pomenutih članova A tima, Milja je pozvao i Davida de Heu (Mančester Junajted), Oriola Romeua (Čelsi), Adrijana (Atletiko Madrid), Ikera Muniajina (Atletik Bilbao) i trio iz Barselone, Kristijana Telja, Tijaga Alkantaru i Marka Munijesu. Olimpijska selekcija Španije okupiće se u petak, a u narednom periodu odigraće i pripremne utakmice sa Senegalom i Meksikom. Do odlaska u London selektor Milja će skratiti spisak igrača na 18 imena. Reprezentacija Španije će na OI igrati u D grupi sa Japanom, Hondurasom i Marokom.

Povezana vest:  Ruski atletičar Sergej Šubenkov se povukao sa Olimpijade