fc_barcelona_logoLIGA ŠAMPIONA

Barselona se uzda u Mesija protiv Štutgarta

 

Aktuelni prvak Evrope u fudbalu Barselona sutra dočekuje Štutgart u revanš utakmici osmine finala Lige šampiona, a navijači domaćih uzdaju se u Lionela Mesija, koji je u nedelju postigao het-trik u prvenstvenom meču sa Valensijom.

U prvoj utakmici, koja je odigrana u Nemačkoj, rezultat je bio 1:1, a Barselona nije pružila očekivanu partiju.

-On je najbolji igrač na svetu. Ono što ga izdvaja jeste talenat kojim podiže kvalitet cele ekipe. Leo bi mogao da postane najbolji igrač svih vremenac – rekao je golman Barselona Viktor Valdes.

Povezana vest:  EURO 2012, Santoš: Grčka igra bolje kada je u teškoj situaciji

Iako važe za favorita u duelu sa Štutgartom, igrači Barselone oprezni su, jer je prošle nedelje Real Madrid, koji je letos potrošio 240 miliona evra na pojačanja, poražen od autsajdera Olimpika iz Liona.

-Moramo da budemo veoma oprezni. Štutgart je jaka ekipa i igraće slično kao u prvoj utakmici. Setite se šta je bilo sa Realom, to može da se dogodi i nama. Uvek moramo da poštujemo protivnika i da budemo skromni – izjavio je igrač sredine terena Barselona Rafael Markes.

Povezana vest:  Flečer se vratio na teren posle skoro dve godine

Štutgart je u poslednjem prvenstvenom meču izgubio od Šalkea sa 2:1 i zauzima deveto mesto na tabeli Bundeslige.

Beloruski reprezentativac Aleksandar Hleb prošle godine je sa Barselonom osvojio tri trofeja, a sada se vraća na stadion Nou Kamp u dresu nemačkog kluba.

-Oni su protivnik koga sam najmanje želeo, jer znam koliko je jaka Barselona. Protiv bilo kog drugog tima imali bi iste šanse, ali ne i protiv Barse. Igraju najlepši fudbal i svaki igrač može da odluči utakmicu – kazao je Hleb.

Povezana vest:  Malaga bolja od Real Sosijedada

Utakmica između Barselone i Štutgarta igra se sutra na stadionu Nou Kamp od 20.45.