Cristiano_Ronaldo_derbi_april_2012

Ronaldo het-trikom srušio Seltu, Real u četvrtfinalu

 

Kristijano Ronaldo je postigao het-trik u pobedi protiv Selte od 4:0, kojom je Real Madrid izborio plasman u četvrtfinale španskog Kupa kralja. Večerašnji revanš osmine finala protekao je u apsolutnoj dominaciji fudbalera Reala, koji su od početka silovito krenuli da nadoknade minus od jednog gola iz prvog meča (2:1). Posebno raspoložen bio je portugalski napadač, a prvi od tri gola postigao je već nakon tri minuta igre.

Povezana vest:  Dumbija prešao u Romu

Ronaldo je udvostručio prednost „kraljevskog kluba“ posle 20 minuta, ali se činilo da bi gosti iz Viga mogli da se ponadaju iznenađenju kada je Serhio Ramos morao van terena u 72. minutu zbog parnih kartona. Selta, međutim, ne samo da nije uspela da materijalizuje prednost igrača više, već je u finišu primila još dva gola i zasluženo je eliminisana.

Povezana vest:  Novi britanski premijer ugrirao kod Sepa Blatera

Real Madrid – Selta Vigo 4:0 (Ronaldo 3, 24, 87, Kedira 89)

Saragosa je i u revansu bila bolja od Levantea (2:0), pa je prošla dalje ukupnim rezultatom 3:0.

Saragosa – Levante 2:0 ( Zukulini 23, Montanjes 60)

Ranije večeras plasman u četvrtfinale Kupa kralja izborila je Sevilja, u utorak Malaga i Valensija, a u preostalim revanš utakmicama osmine finala sutra se sastaju Hetafe – Atletiko Madrid (prvi meč 0:3), Barselona – Kordoba (2:0) i Betis – Las Palmas (1:1).

Povezana vest:  Volfsburg otpustio trenera Veha