Čavić i Đerisilo se družili s klincima 

 

Pilot humanitarnog projekta za pomoć deci i mladima bez roditeljskog staranja

 

cavic_i_djerisiloU okviru novog humanitarnog projekta „Veruj u sebe“, evropski i svetski šampion, plivač Milorad Čavić i odbojkašica, reprezentativka Srbije Ivana Đerisilo posetili su Dom za decu bez roditeljskog staranja „Moša Pijade“. Naši proslavljeni sportisti proveli su nekoliko sati u razgovoru i igri sa decom, vodeći ih kroz teme: motivacija za bavljenje sportom, treninzi, razmena ličnih priča, iskustava, borba za uspeh i odnos prema neuspehu, vera u sebe, podrška, odsustvo podrške itd.

Povezana vest:  Novogodišnji Retro Chic Modni bazar @ Euro Centar, Beograd 1-31. decembar 2013.

Kroz druženje i deljenje iskustava sa decom, sportisti Čavić i Đerisilo pokušali su da dočaraju kako se dolazi do uspeha kroz rad i trening i koliko je timski duh važan za razvoj svakog pojedinca.

Pored razgovora i igre, za decu u Domu „Moša Pijade“ organizovane su i radionice „ Moja medalja“, „Čavke pita – deca odgovaraju“i „Deca pitaju – Čavke odgovara“ kao i kviz sa raznim pitanjima u vezi sa sportom. Zatim su usledile i zabavne igrice  „Limbo dance“  i „Nadvlačenje konopca“, fotografisanje sa sportistima koji su na kraju programa deci poklonili potpisane majce, lopte, narukvice….

Povezana vest:  Hilari Daf se udala za Mikija Komrieja

cavic_i_djerisilo1Po završetku pilot faze projekta planirano je da se projekat nastavi  u svim domovima u Srbiji.

Projekat „Veruj u sebe“ inicirao je Delta Humanitarni Fond uz podršku Delta Sport Grupe, a cilj projekta jeste jačanje samopouzdanja, razvoja samosvesti i motivacije dece i mladih  smeštenih u domovima za decu.