pep-guardiola-fc-barcelona

San: Gvardiola se dogovorio sa Mančester Sitijem

 

Nekadašnji trener fudbalera Barselone Pep Gvardiola od naredne sezone sedeće na klupi Mančester Sitija, ekskluzivno je objavio engleski „San“ u nedeljnom izdanju. List tvrdi da je španski stručnjak, koji je sa Barselonom osvojio 14 trofeja postigao dogovor sa gazdama „građana“ iz Abu Dabija i da će na funkciji menadžera naslediti Italijana Roberta Manćinija.

Povezana vest:  Fudbaleri Partizana izborili plasman u Ligu Evrope

Gvardiola će, kako se navodi, postati najplaćeniji menadžer na Ostrvu sa neto godišnjom platom od 10 miliona funti. Prema izvorima „Sana“ postignut je definitivan dogovor, a Pep je dao prednost Sitiju u odnosu na Čelsi, jer želi da sa tom ekipom osvoji Ligu šampiona.

Siti je u poslednje dve sezone osvojio Premijer ligu, FA kup i Komjuniti šild, ali je takmičenje u elitnom evropskom takmičenju završavao još u grupnoj fazi.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Srpski igrači obećavaju da će izgarati na terenu

-Dogovor je postignut i kada to kažem mislim 100 odsto, a ne 99 odsto – citira „San“ izvor iz vrha rukovodstva Mančester Sitija.

Pre nekoliko dana i Gvardiolin nekadašnji saigrač iz Barselone Bugarin Hristo Stoičkov najavio je ovakov epilog izjavom da je „Siti suđen Pepu“.