zvezda_orlean

Savović: Galatasaraj je odličan, ali „pada“ u Pioniru

Košarkaš Crvene zvezde Boris Savović rekao je danas da utakmica protiv Galatasaraja može da bude ključna, jer bi u slučaju pobede crveno-beli došli na korak od plasmana u četvrtfinale Evrokupa.
-Naš cilj je da pokušamo da dobijemo sve duele druge faze kod kuće, a da na strani uz trijumf u Nemačkoj, eventualno iznenadimo u Kazanju ili Istanbulu. Verujem da ćemo protiv turskog tima prikazati igru visokog ritma i da ćemo u jednoj fantastičnoj atmosferi pokušati da dođemo do trijumfa – rekao je Savović.
Od početka sezone Savović je najkorisniji igrač Zvezde, a sa dobrim partijama nastavio je i u poslednjih 10 dana, u pobedama nad Olimpijom, Ulmom i Cedevitom.
-Bitno je da smo pobednički niz nastavili i u 2013. godini i da sada razmišljamo kako da ga što duže održimo u životu. Mečevi protiv Olimpije, Ulma i Cedevite doneli su nam još više samopouzdanja i veliki kvalitet koji neosporno posedujemo kao ekipa – dodao je Savović.
Krilni centar Zvezde odlično poznaje Galatasaraj, pošto je prošle sezone branio boje turskog kluba.
-U Galatasaraju sam proveo predivnih šest meseci. Iskustvo igranja u Evroligi i turskom šampionatu mi je pomoglo da sazrim kao igrač i dođem do velikog samopouzdanja. Tim se dosta izmenio od prošlog leta. Trener Mahmuti, Gordon i Šip su otišli u Efes, Ačik i Ozer u Bešiktaš, nema Šamperta, Andrića, ali i pored svega toga napravljen je izuzetno kvalitetan tim koji ima evroligaški kvalitet. Tu su Karlos Arojo, kao poslednje veliko pojačanje, Mačvan, Hokins, Endong, Gordon, Arslan. Imaćemo težak posao, ali verujem u naš kvalitet – zaključio je Savović.
Utakmica Crvena zvezda – Galatasaraj igra se sutra od 19.30 u Pioniru.

Povezana vest:  Vujošević: Pojačali smo rad, imamo pobedničke aspiracije