Handball_the_ballFestival mini-rukometa 2. aprila
Drugi uskršnji festival mini-rukometa održaće se 2. aprila u sali Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu, najavili su danas organizatori.
Član Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije Aleksandar Blagojević istakao je da mu je drago što se „održava ritam“ i što u nekoliko meseci postoji jedno veliko takmičenje za decu.
-Ovo je samo jedan u nizu turnira koji će održati u 2010. godine, a na kome će učestvovati deca rođena 1998. godine i mlađa – rekao je Blagojević na konferenciji za novionare.
Profesor Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Branko Gardašević objasnio je da će na turniru učestvovati dečaci i devojčice i da neće igrati za svoje klubove, već u „mešovitim ekipama“.
-Učestvovaće deca iz Temerina, Nove Pazove, Dolova, Niša, Zrenjanina, Beograda i još nekih gradova. Imaćemo 16 ekipa i mislim da će u svakom slučaju onima koji dođu biti zabavno – rekao je Gardašević.
Pomoćni trener juniorske reprezentacije Srbije i bivši reprezentativac Nebojša Jokić naglasio je da ne mora da se objašnjava koliko je mini-rukomet važan.
-Rukomet je pao na najniže grane. Moramo da se borimo za ovaj sport, da animiramo decu. Cela ova priča služi za ozdravljenje rukometa – rekao je Jokić.
Promoter festivala u mini-rukometu biće poznati bubnjar Dragoljub Đuričić.
Povezana vest:  Predsednik Divac primio predsednika Međunarodne rukometne federacije