sven_goran_eriksonErikson novi selektor Obale slonovače

 

Fudbalski trener Sven Joran Erikson postavljen je danas za selektora reprezentacije Obale slonovače koju će predvoditi na Svetskom prvenstvu juna u Južnoj Africi.

Erikson je u februaru napustio direktorsku funkciju u četvrtoligašu Nots Kauntiju, a Fudbalski savez Obale slonovače (FIF) ga je angažovao samo za takmičenje na Mundijalu, navode lokalni mediji.

Povezana vest:  Suspendovan predsednik Monpeljea zbog psovki

Pored bivšeg selektora Engleske, među kandidatima su bili i Mark Hjuz, Gus Hidink i Bernd Šuster.

-Izvršni komitet FIF odlučio je da gospodin Sven Joran Erikson predvodi reprezentaciju Obale slonovače na Svetskom prvenstvu. Šveđanin je, između ostalih, trenirao i selekcije Engleske i Meksika – piše u saopštenju Saveza.

-On je iskusan i dokazan trener. Njegov zadatak je da časno vodi reprezentaciju u konkurenciji 32 fudbalske ekipe na Svetskom prvenstvu. Erikson će imati težak zadatak i pozivamo na jedinstvo fudbalere i njihovog trenera – dodaje se.

Povezana vest:  Brazilska policija traži poboljsanje uslova rada pred SP

Fudbalski savez Obale slonovače je februara, zbog loših rezultata na Kupu Afričkih nacija, otpustio selektora Vahida Halilhodžića.

Reprezentacija Obale slonovače će se na Svetskom prvenstvu takmičiti u Grupi G zajedno sa Brazilom, Severnom Korejom i Portugalom.