osvetnici 3D 1Marvelovi superheroji sada i u spektaklu uživo

Spajdermen, Hulk, Tor, Fantastična četvorka kao i mnogi drugi strip junaci kompanije Marvel uskoro će biti protagonisti velikog spektakla uživo.
Kako prenosi AP, Marvel se u realizaciji ovog projekta udružio sa kompanijom Feld entertejment koja producira velike cirkuske predstave kao što je Barnam i Bejli cirkus, ali i druge svetske spektakle poput „Diznija na ledu“.
Prvi šou Marvelovih superheroja trebalo bi da se održi u julu 2014, nakon čega bi usledile turneje po Americi i svetu.
Proteklih godina, kompanija Feld, koja će u novi spektakl uložiti više od 10 miliona dolara, otkupila je nekoliko šou-programa sa motorima i kaskaderskim tačkama u nastojanju da privuče i stariju publiku.
Autor koreografije za šou superheroja, koji se trenutno razvija i uvežbava na Floridi, je Šanda Sojer, dobitnica više Emi nagrada tokom dugogodišnjeg rada na televiziji.
U kompaniji Feld zasad odbijaju da otkriju detalje spektakla, ali kažu da glavna tema, oko koje će se radnja odvijati, nije nikakva tajna: „Svet je u opasnosti, a superheroji će ga spasiti!“
Pokušaj da se na pozornici ožive junaci sa nadljudskim sposobnostima može biti veliki izazov, pa čak i veoma opasno. Dokaz su teškoće koje su pratile lansiranje mjuzikla „Spajdermen“ na Brodveju. U nekoliko navrata je, tokom predstave, koja važi za najskuplji šou u istoriji Brodveja, došlo do povrede izvođača, od potresa mozga do frakture lobanje.
Ovaj spektakl, koji je koštao 75 miliona dolara, trenutno je jedan od najvećih hitova na Brodveju.

Povezana vest:  Anime film „Porodica x Špijuna Šifra: Belo" stiže u bioskope