rvanje oo

Ministarka Marić izabrana za predsednika Organizacionog odbora Kadetskog prvenstva sveta u rvanju

 

Ministarka omladine i sporta prof. dr Alisa Marić predsedavala je prvom sednicom Organizacionog odbora Kadetskog prvenstva sveta u rvanju, koje će se održati od 17. do 25. avgusta 2013. godine, u Hali sportova, u Zrenjaninu. Tom prilikom, ministarka je istakla da je budžetom Ministarstva omladine i sporta za ovo rvačko prvenstvo grčko – rimskim i slobodnim stilom za muškarce i žene predviđeno 20 miliona dinara.

Povezana vest:  Balint zamenio Nenada Lalovića

-Predstojeći turnir je prilika da se na najlepši način upozna tradicija ove borilačke veštine, ali i da Srbija svim posetiocima pokaže gostoprimstvo i svoj kulturni, sportski i turistički potencijal- rekla je ona.

Ministarka Marić je podsetila da je poslednju kadetsku medalju za Srbiju, i to bronzu osvojio Aleksandar Maksimović, 2005. godine na EP u Albaniji, a posle toga bio je dvostruki juniorski prvak Evrope i juniorski vicešampion sveta, kao i dvostruki bronzani na EP za seniore.

Povezana vest:  POMOĆ KRALJEVU, Rvači se uključuju u pomoć

Na sednici Organizacionog odbora za direktora prvenstva izabran je Milan Jelić, sekretar Rvačkog saveza Srbije, za sekretara prvenstva Jadranka Bukejlović sekretar RK „Proleter“ iz Zrenjanina, a izabrani su i predsednici i članovi nadzornog i organizacionog odbora.

Predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković zahvalio se Ministarstvu omladine i sporta na ukazanom poverenju i uloženim sredstvima i dodao da će se rvači potruditi na predstojećem takmičenju na kome će učestvovati više od 1.100 takmičara iz 50 država, na dostojan način prezentuju našu zemlju i rvački sport.

Povezana vest:  Rvač “Pobednika” Miloš Šipčić treći u Hrvatskoj

– Rvanje je najstariji i naš najtrofejniji olimpijski sport. Nažalost, borimo se za status u porodici olimpijskih sportova i nadam se da ćemo tu i ostati, kao sport koji ima slavnu tradiciju i brojne medalje – rekao je Trajković.