Zlatan Ibrahimovic Bordeaux PSG

Ibrahimović: Pobedom protiv Barselone ulazimo u istoriju

Fudbaler Pari Sen Žermena Zlatan Ibrahimović rekao je da će njegov klub „ući u istoriju“, ako eliminiše Barselonu u četvrtfinalu Lige šampiona. Fudbaleri Pari Sen Žermena sutra od 20.45 na Kamp Nou igraju protiv Barselone revanš-utakmicu četvrtfinala Lige šampiona. U prvom meču, prošlog utorka u Parizu, bilo je 2:2. 
-Biće teško. To je veliki izazov, ali mislim da je na nas red da pišemo istoriju – rekao je Ibrahimović španskim medijima. 
Trener Pari Sen Žermena Karlo Ančeloti rekao je da njegova ekipa mora hrabro da igra na Kamp Nou. 
-Moramo da se branimo, ali nije cilj samo da se branimo, već da pokažemo hrabrost. Nama nije važno da li će Mesi biti u njihovom timu. Ako želimo u polufinale moramo da pobedimo – rekao je Ančeloti. 
Nastup Tijaga Silve je neizvestan zbog povrede kolena, dok će utakmicu propustiti i Matuidi, zbog suspenzije.  Fudbaleri Barselone pokušaće da prevaziđu probleme s povredama važnih igrača i plasiraju se među četiri najbolje ekipe. 
U Barseloni se više priča o povredama igrača, nego o samoj utakmici. Najbolji fudbaler kluba Lionel Mesi povredio je mišić u prvoj utakmici, na kojoj je postigao gol i njegov nastup je neizvestan.  Havijer Maskerano je prošle nedelje povredio ligamente kolena zbog čega će odsustvovati s terena mesec dana, a Karles Pujol se još oporavlja od operacije kolena. 
-Videćemo kakve su nam opcije pred utakmicu sa Pari Sen Žermenom – rekao je pomoćni trener Barselone Đordi Roura. 
Fudbaler Đerar Pike odigraće sutra 50. utakmicu u Ligi šampiona za Barselonu. On je sedmi igrač katalonskog kluba kome je to pošlo za rukom, a samo su Ćavi sa 134 utakmice, Pujol (119), Valdes (101), Andres Inijesta (86), Mesi (77) i Danijel Alveš (52).  Barselona će pokušati šesti uzastopni put da se plasira u polufinale Lige šampiona. 

Povezana vest:  Vidić veruje da Van Gal može da koristi Junajtedu