Milica Mandic of Serbia

TEKVONDO
Milica Mandić zlatna u Španiji

Milica Mandić (do 73 kilograma) je osvojila zlatnu medalju na Španija open, turniru A klase. Posle četiri trijumfa, olimpijska šampionka je u finalu pobedila Turkinju Tatar Nur, višestruku osvajačicu evropskog, svetskog prvenstva i srebrnu na OI u Londonu, u kategoriji do 67 kilograma, rezultatom 2:1. Kao prvi nosilac, na startu je bila slobodna, u drugoj borbi je savladala reprezentativku Velike Britanije sa 8:4, dok je u četvrtfinalu bila bolje od aktuelne prvakinje Evrope do 21 godine sa 7:5. U polufinalu je pobedila reprezentativku Švedske sa 5:1
-Srećna sam zbog pobede i zlatne medalje. Ovo nam je bio najvažniji test u ovom delu priprema, sigurno i najjači turnir. Drago mi je što sam imala priliku da se sretnem sa Tatar Nur, sjajnom takmičarkom iz Turske, da odmerim snage sa najboljima na svetu. Ipak, ovo je samo test turnir za nas, najvažnije je ono što će biti u Meksiku – rekla je Milica. – Pre svega se zahvaljujem mom treneru Draganu Joviću na sjajnoj pripremi taktike za sve protivnice, a posebno finale. Hvala i stručnom štabu, profesoru Dušanu Iliću, Draganu Jablanu i spihologu Mariji Srećkov. Nikako ne bih da izostavim ministarstvo za omladinu i sport, kao i Olimpijski savez Srbije. I gradski sekreterijat za sport. Bez njihovoh ulaganja u sport ne bih imala šansu da se ovako pripremim.
Šampionka iz Londona je bila apsolutno dominantna u svim borbama, i fizički i psihički, što je pokazatelj da polako i sigurno podiže formu pred odlazak na Svetsko seniorsko prvenstvo, koje se ovog leta održava u Meksiku.
-Odličan rezultat u pravo vreme. Idemo dalje, pred nama je još iskušenja i potvrđivanja. Važno je da se sada samopouzdanje podiglo na viši nivo. Ulazimo u poslednja dva meseca pred odlazak u Meksiko i ovo nam je zaista trebalo – rekao je Dragan Jović, trener u TKD Galeb, koji je i odveo ekipu na turnir.
Ninoslav Babić (do 63 kilograma)je trijumfovao u dve borbe, ali je u trećoj morao da preda zbog povrede stopala. Drugog dana Otvorenog prvenstva Španije na tatami izlaze juniorke Tijana Bogdanović (do 46kg), Zvezdana Bogdanović (do 49kg) i Marija Milovanović (do 55kg).

Povezana vest:  TEKVONDO, Milica Mandić osvojila bronzu na Grand priju u Mančesteru