marko simonovicMega izborila majstoricu protiv Zvezde u polufinalu plej-ofa

Košarkaši Mega Vizure pobedili su večeras u Kruševcu Crvenu zvezdu sa 73:71 (17:16, 13:13, 19:18, 24:24), i tako izjednačili na 1:1 u polufinalnoj seriji Superlige Srbije.
Odlučujući treći meč igra se u ponedeljak u Beogradu. Pobednika u finalu čeka branilac titule Partizan.
Najbolji igrač domaćeg tima bio je Boban Marjanović sa 16 poena i 15 skokova, dok je Novica Veličković postigao 14 poena, sve u drugom poluvremenu.
Crvenu zvezdu predvodio je Marko Simonović sa 20 poena.
Utakmica u Kruševcu, u kojoj je Mega uglavnom bila domaćin u Superligi, odlučena je tek u neizvesnom finišu.
Luka Drča je devet sekundi pre kraja pogodio samo jedno slobodno bacanje za prednost svog tima, a onda je Zvezda imala poslednji napad, u kome je Simonović promašio šut za pobedu.
Prvo poluvreme igralo se u serijama, ali je uglavnom Mega vodila, u jednom trenutku i sa 10 poena prednosti, 26:16. Zvezda je tada napravila seriju od 11:0 i povela na kratko, ali se domaći tim potom vratio u prednost od 30:29 pred drugo poluvreme.
Mega je dobro počela drugo poluvreme, stekla osetniju prednost, da bi Zvezda uspela da je stigne i onda se do finiša igrala „rezultatska klackalica“.
Zvezda je u finišu imala šansu da prestigne rivala, pošto Mega nije bila precizna u penal završnici, pre svega Vasilije Micić, ali je tada stao šut gostiju.
Lopta je posle penala Drče došla do Simonovića, koji je bio u trku i sam na šutu, ali je promašio koš za pobedu.

Povezana vest:  KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE, Pobede Metalca, Napretka i Mega Vizure