HANIBALSPT NETWORKS NARUČIO DRUGU RUNDU HANNIBALA ZA AXN

Sony Pictures Television Networks naručio je drugu sezonu svoje originalne dramske serije Hannibal. Ona će naslediti uspešnu premijeru debitantske sezone na SPT Network kanalima u preko 80 zemalja, uključujući i AXN Adria u Srbiji. Druga sezona će imati 13 epizoda i biće emitovana sledeće godine.
Potvrđujući nastavak, izvršna potpredsednica SPT Networks Marie Jacobson je izjavila: „Hannibal je pridobio gledaoce u svakom kutku sveta. Emitovanje originalne, uzbudljive dramske serije kao što je Hannibal, ključno je u našoj odluci da kreiramo televizijski događaj koji će naša publika prva videti u svojoj zemlji.“
Hannibal je baziran na svetski poznatoj mitologiji i ozloglašenom liku dr. Hannibala Lectera iz horor romana Thomasa Harrisa. Uzbudljiva serija vraća gledaoce na početak, i po prvi put predstavlja dva najzagonetnija lika ovog romana. Glavne uloge tumače Hugh Dancy (The Big C, Confessions of a Shopaholic, King Arthur) kao Will Graham, Mads Mikkelsen (Casino Royale, Clash of the Titans) kao Hannibal Lecter i Laurence Fishburne (CSI, The Matrix) kao Jack Crawford. Seriju je producirao Bryan Fuller (Heroes, Pushing Daisies, Dead Like Me) i režirao David Slade (Twilight Eclipse, 30 Days of Night, Awake pilot). David Slade i Martha de Laurentiis takođe su odradili posao izvršnih producenata. Produciran od Gaumont Internationala, Hannibal su zajednički naručili SPT Networks i NBC.

Povezana vest:  E! Live from the Red Carpet, uzivo sa crvenog tepiha na dodeli nagrada Zlatni globus