srbija ep 2013EURO 2013: Česi vidaju rane

Posle poraza od Danske na startu Evropskog prvenstva B gurpe, reprezentativci Srbije u američkom fudbalu okreću se duelu sa Češkom, koji je na programu u ponedeljak, od 16.30 sati, na stadionu Vigoreli u Milanu.
Jučerašnjim porazom „orlovi“ su osvajanje šampionata sveli u domen teorije, ali bi trijumfom protiv Čeha najverovatnije obezbedili opstanak i borbu za treće mesto.
– Previše greška smo napravili, pa čak i da smo duplo bolji tim od Danaca, a nismo, ne bismo mogli da pobedimo. Ne smatram da je Danska toliko bolja od nas, ali sa toliko grešaka u svim segmentima nismo imali šanse za pobedu. Jednostavno, sami sebe smo pobedili. Presudile su greške u specijalnom timu. Primili smo dva jeftina tačdauna posle pantova, a napad nije mogao da uđe u ritam – smatra Predrag Šćekić, lajnbeker reprezentacije Srbije.
Uprkos tome što je ostalo malo vremena za odmor i ispravljanje grešaka, u srpskom taboru se nadaju da će protiv Češke stvari doći na svoje mesto.
– I prošle godine smo igrali dva meča u tri dana i mislim da možemo da se oporavimo i izvučemo pouke. Tada smo lošije startovali protiv Holanđana, ali smo za kratko vreme uspeli da se pripremimo i značajno popravimo igru. Znamo da su Česi krupan tim, vole da trče i ne bacaju ni izbliza mnogo pasova kao Danci. Mislim da će nam odgovarati da uđemo u taj fizički obračun sa njima. Ni njihova odbrana ne izgleda preterano dobro na snimku, ali videćemo na terenu– kaže Šćekić.
Slično viđenje utakmice sa Dancima ima i iskusni ofanzivni linijaš Srbije, Nikola Davidović.
– Nisu Danci igrali toliko dobro koliko smo mi bili loši. Pravili smo dosta grešaka, u pojedinim trenucima bili prilično dekoncentrisani, što su oni znalački iskoristili. Sami smo sebe izbacili iz igre.Protiv Čeha ćemo pokušati da dokažemo da nam je mesto u B grupi. Nadam se da ćemo pobedom izboriti opstanak i dobiti šansu za postolje – rekao je Davidović.
Reprezentativci su dan proveli u detaljnoj analizi snimka poraza i skeniranju sutrašnjeg rivala a od 18 sati će sve to do detalja primeniti i na treningu.
– Moramo u ovom kratkom roku da ispravimo greške iz utakmice sa Dancima i da krenemo maksimalno skoncentrisano u novi duel.Česi važe za jednu od boljih ekipa u Bdiviziji. Fizički su krupni i veoma iskusni. Većina njihovih reprezentativaca dolazi iz Prag Black Panthersa, koji su igrali u austrijskoj ligi, pa je sigurno da imaju dosta kvalitetnih uakmica u nogama.Naš napad mora da se skoncentriše, minimalizuje svoje greške i od prvog trenutka krene jako u duele, što je u pojedinim momentima falilo u prvoj utakmici – zaključio je Davidović.

Povezana vest:  Alf glavni trener Veprova