terzic epTerzić: Igrali smo kako smo se dogovorili

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je da je njegov tim ispunio cilj i držao se plana u pobedi protiv Italije na Evropskom prvenstvu u Švajcarskoj i Nemačkoj.
-Igrali smo kako smo se dogovorili… najbitnije je bilo da svake sekunde vršimo pritisak na italijansku ekipu, ne samo servisom, nego i celom igrom, pogotovo odbranom, da im ne damo lake poene, da nijednog trenutka ne budu sigurne u sebe. Doveli smo ih do toga da ne mogu da funkcionišu na terenu, a to je prava slika ove ekipe – rekao je Terzić.
Rival Srbije u polufinalu biće stari rival Rusija, za koju je Terzić rekao da je jaka ekipa.
-Ne treba na to da se obaziremo. Glavno je da igračice budu zdrave i spremne za te utakmice. Ako ih budemo odigrali kako treba, ako se spremimo kako treba, ako na pravi način, pre svega psihološki, uđemo u utakmicu, mislim da možemo da dobijemo svakog protivnika na ovom prvenstvu – rekao je Terzić.
Kapiten Jelena Nikolić, rekla je da je Italija pobeđena lakše nego što se očekivalo.
-Bilo lakše nego što smo mislili, jer je Italija velika ekipa. Počele smo bolje. Od početka smo krenuli agresivno, sve vreme smo držale pritisak. Prelomile smo u drugom setu i dobile snagu da odigramo treći set…Ne znam u kom sastavu igra Rusija, ali nama od ranije leži njihov stil igre. Imamo velike šanse za finale – rekla je Nikolićeva.
Jovana Brakočević kazala je da njena ekipa danas nije dozvolila Italijankama „da dišu“.
-Ušle snažno i samouveren u meč. Nismo bukvalno dozvolili
Italijankama da dišu, možda malo početkom drugog seta. Nismo gubili fokus i koncentraciju…Bilo nam je važno samo da održimo koncentraciju i pregazimo Italijanke… Možemo da se nosimo sa svakom ekipom i ako nastavimo ovako da igramo, nema zime za nas – rekla je Brakočevićeva.

Povezana vest:  Juniorke Srbije sedmi put na Svetskom prvenstvu – plasman ostvaren na osnovu FIVB rang liste