zoran babic vat

Radnički i Nais podržali Babića

Kandidat za predsednika Vaterpolo saveza Srbije (VSS) Zoran Babić, posle Crvene zvezde, danas je dobio zvaničnu podršku i Radničkog iz Kragujevca i niškog kluba Nais.
-U ovom delikatnom trenutku za srpski vaterpolo, našem sportu je potreban neko sa jasnim ciljem, ambicijama i programom a upravo je to ono što Zoran Babić nudi srpskom vaterpolu. Kriza koja je zahvatila naš sport mora se ubrzanim procesom sanirati, a pored toga pred svima nama je jako ozbiljan zadatak u vidu daljeg poveaavanja kvaliteta srpske lige i klubova kao i afirmacije novih vaterpolo centara u celoj zemlji kroz što veću animaciju mladih – navodi se u saopštenju Radničkog.
Kragujevčani navode da su ohrabreni što je Babić dobio podršku velikog broja klubova na čelu sa Crvenom zvezdom, kao i od uticajnih sportskih i vaterpolo radnika u zemlji i okruženju.
Čelnici Radničkog naveli su da i je jasan plan izlaska iz finansijke krize u periodu od naredne četiri godine i znatno veće angažovanje po pitanju sponzora i stabilnog finansiranja saveza su polazne tačke u rešavanju gorućih pitanja saveza.
Iz Naisa navode da je Babić prava osoba koja može da materalizuje pojačano interesovanje države za stanje u sportu.
-Prioritet je sređivanje nagomilanih finansijskih problema i stvaranje stabilne dugoročne osnove za nesmetano materijalno i organizaciono funkcionisanje VSS – navode iz niškog vaterpolo kluba.
Protivkandidat Babića, koji je i šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke u skupštini Srbije, biće bivši reprezentativac, a sada generalni sekretar Demokratske stranke i predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić.
Šapićevu kandidaturu podržali su Partizan, Singidunum, Zemun i Novi Beograd.

Povezana vest:  Juniorima Srbije bronzana medalja na SP