dejan stankovic proslava

Ivanović: Stanković je legenda srpskog fudbala

Kapiten fudbalera Srbije Branislav Ivanović rekao je danas u Staroj Pazovi da će se ekipa potruditi da priredi lep oproštaj bivšem kapitenu Dejanu Stankoviću koji će protiv Japana odigrati rekordnu 103. utakmicu u dresu nacionalnog tima.
Posle utakmice sa Japanom u petak u Novom Sadu, selekciju Srbije očekuje i poslednji meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Makedonije u Jagodini.
-Od ove utakmice, praktično, počinju nove kvalifikacije za nas. Da probamo da napravimo rezultat koji će nas odvesti u Francusku. Dejan je takav igrač i čovek. Obeležio je naš reprezentativni fudbal. On je legenda bio i dok je igrao, sada posebno. Treba svi da se potrudimo da mu ulepšamo oproštaj. Deki će svakako biti kapiten, ako bude igrao – rekao je uz osmeh Ivanović novinarima u Staroj Pazovi.
Reprezentativci Srbije danas su se okupili u Kući fudbala, a među njima su bila i dvojica debitanata, članovi Partizana Miloš Jojić i Andrija Živković.
-Priznajem, zadrhtao mi je glas kad me telefonom pozvao selektor i rekao da ću biti na spisku za mečeve protiv Japana i Makedonije. Verujem da ću uspeti da uradim sve što se od mene očekuje kako bih opravdao taj poziv. Posebnu draž trenutku daje i činjenica da ću prisustvovati oproštajnoj utakmici Dejana Stankovića, igrača koga sam obožavao kao klinac – rekao je 17-godišnji Živković.
Njegov saigrač Miloš Jojić kazao je da se oseća privilegovanim zbog poziva u reprezentaciju.
-Biće mi velika čast da igram i treniram sa najboljim fudbalerima koje Srbija ima. Posebnu dimenziju ovo okupljanje ima i zbog Dekija Stankovića, legende našeg fudbala i presrećan sam što ću biti deo njegove oproštajne utakmice – naveo je Jojić.
Povratnik u reprezentaciju i najbolji strelac španske druge lige Stefan Šćepović kazao je da će pokušati golgetersku seriju iz Sportinga da nastavi u dresu Srbije.
-Gledao sam sve utakmice u kvalifikacijama, pošteno je reći da nismo imali ni sreće u toku podmlađivanja reprezentacije. Dovoljno je pogledati meč protiv Belgije u Beogradu, videti sve šanse i način na koji su Belgijanci došli do ubedljive pobede, da bi se zaključilo da nije bilo sreće. Siguran sam, ipak, da je uspešna budućnost pred ovim timom – poručio je on.
Šćepovićev kolega iz napada, Filip Đorđević takođe blista u dresu francuskog Nanta.
-Drago mi je zbog dobrih igara i golova Stefana Šćepovića u Španiji. Na sreću, i ja sam u Francuskoj u dosadašnjem delu sezone igrao dobro i davao golove. Nadam se da ćemo formu potvrditi i u reprezentaciji i da se više neće pričati o tome kako je realizacija najveći problem reprezentacije. Naravno, pojačaćemo ritam i zbog želje da Dekiju Stankoviću ulepšamo oproštaj od reprezentacije – zaključio je Đorđević.

Povezana vest:  Runi: Ferguson je najbolji menadžer svih vremena