dejan radonjic pres 1

Radonjić: Očekujem pobedu i punu Arenu

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da očekuje da crveno-beli pobede Lokomotivu Kuban u prvom kolu D grupe Evrolige uz punu Beogradsku arenu i veliku podršku navijača.
-Ekipa Kubana je veoma ambiciozno pristupila sezoni kako bi parirala klubovima u Evroligi. U Rusiji su došli na korak od CSKA, što dovoljno govori o njihovim ambicijama i kvalitetu. Dosta su iskusan sastav i dobro su krenuli ove sezone. Očekujemo punu Arenu i nadamo se da ćemo uz podršku navijača iskoristiti svoju sansu – rekao je Radonjić na konferenciji za medije u Beogradskoj areni.
On je dodao da je ruski tim odlazak Nika Kalatesa nadomestio dovođenjem tandema Unikahe Simon – Vilijams, kao i da Lokomitiva ima posebno jaku centarsku liniju gde dominiraju Hendriks i Marić.
Na pitanje novinara kakvi su dometi Zvezde u Evroligi, Radonjić je rekao:
-Svesni smo da je grupa jaka i ne možemo da kažemo da ćemo igde uzeti sigurne bodove. Nije realno govoriti koliki su dometi, a to ćemo videti kroz nekoliko prvih kola. Smatram da će, kako vreme bude odmicalo, igrači biti sve bolje. Moramo da imamo strpljenje, jer za uigravanje je potrebno vreme.
Slovenčki reprezentativac Jaka Blažič, takođe, očekuje težak meč. 
-Mislim da Lokomotiva ima jak tim. Treniramo dobro i jedva čekamo da počne utakmica. Pravili smo greške u prethodnom periodu, ali nadam se da ćemo ih ispraviti – rekao je Blažič.
Utakmica između Crvene zvezde i Lokomotive na programu je u četvrtak od 19 sati.

Povezana vest:  EVROLIGA, Duel Partizana i Makabija na sajtu Evrolige u HD rezoluciji