sebastian_ozije_citroen_reli_1RELI

POČELO TAKMIČENJE U TURSKOJ

Ožije u vođstvu posle prvog dana

 

Prvi dan relija u Turskoj protekao je u dominaciji Francuza iz Citroenovog juniorskog tima Sebastijana Ožijea koji je stekao prednost od pet i po sekundi u odnosu na Danija Pedrosu iz Citroen total tima.

Ožije se najbolje snašao na novoj trasi relija koji se od ove godine vozi u Istanbulu, umesto Antalije poslednji put vožene 2008.

– Juče je bio dobar dan. Ne mogu se ni na šta požaliti. Danas će takođe biti puno izazova – zadovoljan je Francuz.

Povezana vest:  MOTO GP, Valentino Rosi potpisao dvogodišnji ugovor sa Dukatijem

Treću poziciju posle prvog dana takmičenja zauzima Miko Hirvonen sa nešto više od 12 sekundi zaostatka. Finac izgleda prevazišao krizu koja ga je pratila u Meksiku i Jordanu i mada je napravio grešku u prvoj etapi nije imao problema tokom prvog dana.

Peter Solberg nastavio je sa dobrim vožnjama i uTurskoj. Šampion iz 2003. trenutno se nalazi na četvrtoj poziciji, a u odnosu na Ožijea ima 18 sekundi zaostatka, dok je iznenađujuće loše takmičenje počeo Sebastijan Loeb.

Šestostruki šampion ima skoro 25 sekundi zaostatka i posle prvog dana nalazi se na petom mestu.

Povezana vest:  FORMULA 1, Fetela u nedelju dočekuju u rodnom Hepenhajmu

– Na nekim mestima auto uopšte nije imao prijanjanje. Mislim da je put bio čistiji tokom prepodneva. Nadam se da nisam izgubio previše vremena. Biće mi veoma teško – svesatn je situacije Super Seb.

Šestu poziciju drži Jari-Mati Latvala, sa 27 sekundi zaostatka, ujedno poslednji takmičar čiji je zaostatak manje od jednog minuta u odnosu na prvoplasiranog.

Federiko Viljagra nalazi se na sedmom mestu uz zaostatak od 1:42,9 minuta, dok je kao i u Jordanu ponovo dobar Kimi Raikonen na osmoj poziciji sa 1:50,6 minuta zaostatka u odnosu na klupskog kolegu Ožijea.

Povezana vest:  LUIS HAMILTON TRENIRA U REVOLUCIONARNIM ZIGTECH PATIKAMA I NOVOJ KOLEKCIJI ODEĆE

Rezultati: 1. Ožije (Francuska, Citroen C4) 55:32,7 minuta, 2. Sordo (Španija, Citroen C4) + 5,5, 3. Hirvonen (Finska, Ford Fokus) + 12,2, 4. Solberg (Norveška, Citroen C4) + 18,5, 5. Loeb (Francuska, Citroen C4) + 24,9, 6. Latvala (Finska, Ford Fokus) + 27,5, 7. Viljagra (Argentina, Ford Fokus) + 1:42,9, 8. Raikonen (Finska, Citroen C4) + 1:50,6, 9. Vilson (Velika Britanija, Ford Fokus) + 2:04,6…