Malavita  MG 7459 1recret
„Kapetan Filips“ i „Malavita“ u bioskopima

U domaćim bioskopima će se od četvrtka, 14. novembra naći filmovi proslavljenih reditelja – Pola Gringrasa „Kapetan Filips“ i Lika Besona „Malavita“, saopštio je domaći distributer „Tak“.
„Kapetan Filips“ je prikaz stvarnog događaja iz 2009. godine. Reditelj Pol Gringras oslikao je istinitu i veoma emotivnu priču o Kapetanu Ričardu Filipsu, koga su pirati iz Somalije držali za taoca. 
U srcu sukoba kapetana Filipsa i vođe pirata Musea, oslikava se jaz između onih koji su deo unosnih poslova i međunarodne trgovine i onih koji su van toga.
Poznati glumac Tom Henks pripremao se za ulogu tako što je prvo upoznao Ričarda Filipsa, po čijoj knjizi je film rađen.
„Za mene je to bilo neverovatno“, rekao je Henks i dodao „čovek koji je doživeo takvo zastrašujuće iskustvo, uspeo je ponovo da se vrati okeanu“.
U filmu pored Henksa igraju – Ketrin Kiner, Maks Makartini i Berkhad Abdi.
Reditelj Lik Beson snimio je film „Malavita“ po humorističkom romanu francuskog pisca Tonina Benakvista. Oskarovca Roberta De Nira privukla je interesantna tema i rado je prihvatio ulogu Freda Manconija, šefa mafije i potom zaštićenog svedoka.
„Ovo je zanimljiv mafijaški žanr, baziran na knjizi. Fred je tip koji je ocinkario celu svoju ekipu. Iako priča deluje nadrealno, likovi se mogu pronaći i u stvarnosti, pogotovo kada je reč o političarima“.
U filmu igraju i Mišel Fajfer i Tomi Li Džons. 

Povezana vest:  "Paranormalna aktivnost 2" premijerno u Steru 1. decembra