MATTER CIRCUS ELOIZE 2Cirque Éloize oduševio građane Njujorka

Povodom serije predstava u Njujorku, izvođači trupe Cirque Eloize iznenadili su građane ove metropole neobičnim performansima na ulicama. Svoje urbane akrobacije izvodili su na najpoznatijim lokacijama Njujorka kao što su Herald Square, Grand Central Station, New York Public Library i dr.
Performanse je fotografisao Jordan Matter koji se proslavio serijom fotografija „Dancers Among Us.“ Ova zbirka fotografija objavljena je 2012. i vrlo brzo postala best seller New York Timesa. Takođe, pobrala je i priznanja za „Best Book of 2012“ izdavačke kuće „Barnes & Nobble“ kao i magazina Oprah Winfrey.

MATTER CIRCUS ELOIZE 3Kako je izgledao ovaj neobični nastup i reakcije prolaznika, možete pogledati na videu OVDE!
Cirque Eloize sa predstavom „iD“ gostovaće i u Kombank Areni, 26. i 27. aprila. Petnaest umetnika na sceni različitih nacionalnosti, dvanaest cirkuskih disciplina, urbani plesovi kao što su breakdance i hip-hop i mnogo toga, čine predstavu Cirque Eloize „iD“ zabavnom od prvog minuta.
Ovaj show za sve generacije predstavlja spoj visoke produkcije, cirkuskih veština, uličnog plesa i hip hopa. Predstava ,,iD“ odiše estetikom na raskrsnici stripova, filmova naučne fantastike i bogatog univerzuma grafita, a spoj rok, elektronske i rep muzike, zajedno sa video projekcijama, ističu razigrani, energični, mladalački i urbanistički duh predstave.
Cirque Éloize od svog nastanka 1993. stalno teži umetničkom savršenstvu multidisciplinarnom umetničkom pristupu, što ga čini jednim od lidera u savremenoj umetnosti cirkusa.
Za 20 godina koliko postoje, osvojili su brojna priznanja i impresivne rezultate.

Povezana vest:  Omiljene cipele Milice Pavlović dostupne u Srbiji

Umetnička trupa Cirque Éloize ima:

10 originalnih predstava:
1993 – Cirque Éloize
1997 – Excentricus
1999 – Cirque Orchestra 2002 – Nomade – At night, the sky is endless
2003 – Typo
2004 – Rain
2007 – Nebbia (sa Teatro Sunil)
2009 – iD
2012 – Cirkopolis
2013 – Music-Hall de la Baronne

Povezana vest:  ReFORMA - Art, Craft & Design - PRODAJNA IZLOZBA UNIKATA @ Galerija Eurocentar, 10-12. oktobra

Trenutno su na turneji predstave iD, od 2009. i Cirkopolis, od 2012.
Kompanija ima više od 4000 izvođenja u preko 440 gradova i 40 zemalja
Preko 3 000 000 gledaoca je videlo Cirque Éloize predstave
Više od 100 saradnika učestvuje na različitim projektima
Učestvovali su na mnogobrojnim prestižnim festivalima i događajima, među kojima su: Edinburgh Festival, Hong Kong Festival, Sydney Opera House, NY Lincoln Center, Hollywood Bowl…
Njihovi nastupi su korišćeni u kratkim i dokumentarim filmovima, koji su nominovani za nagrade koje dodeljuju: „Rose d’Or“ (Francuska), NewYork Film Festival (SAD), ARTE (Francuska), TFO (Kanada) i dr.

Reditelj Jeannot Painchaud je dobitnik „Prix Samuel de Champlain“ 2011.
Cirque Eloize je dobitnik 26. Grand Prix du Conseil des Arts de Montréal za predstavu iD i njeno izuzetno izvođenje 2010. godine;
Dobitnici su 10 medalja i nagrada na Festival Mondial du Cirque de demain u Parizu kao i GEMINI nagrade za najbolji performans
,,Rain“ je ocenjen kao jedna od najboljih predstava u 2005. godini
Nominovani su u 3 kategorije za brodvejsku Drama Desk Awards 2005. i 2006. godine
Zahvaljujući multidisciplinarnim talentima svojih umetnika, Cirque Éloize izražava svoju inovativnu prirodu kroz teatralnost i humanost, a kombinuje cirkuske umetnosti sa muzikom, plesom i pozorištem na nekonvencionalan i originalan način.
Ulaznice za Cirque Éloize „iD“, koja će se održati u Kombank Areni 26. i 27. aprila 2014. Godine, su po cenama od 2000, 2500, 3000, 3500 i 4000 dinara i mogu se nabaviti na svim prodajnim mestima CS Eventima kao i na blagajnama: Kombank Arene, Bilet centra Beograda, Doma omladine, „Ušće“ Shopping centra i putem sajtova: www.kombankarena.com i www.eventim.rs
Ne propustite da pogledate ovu urbanu priču ispunjenu bojama, strašću i energijom i uverite se zašto je Cirque Éloize svetski lider u primenjenoj cirkuskoj umetnosti!

Povezana vest:  PREDAVANJE DR.FEELGOODA O ZDRAVOM ŽIVOTU