snimanje spotaProjekat „Pravo na osmeh“ i radosna parada u ulici Kneza Mihaila
Projekat „Pravo na osmeh“ se sastoji od niza akcija u kontinuitetu uz medijsku podršku. Svaka akcija ima različitu ciljnu grupu drugačijeg uzrasta i na taj način očekivani rezultat projekta je informisanje i edukacija svih građana Republike Srbije o pravima najmlađih kao i njih samih. Posebna pažnja će biti posvećena deci iz doma za nezbrinute, maloletne delikvente kao i probleme vezane za narkomaniju, alkoholizam i duvan.
Konvencija o pravima deteta UN je usvojena 1990. godine u 20 država sveta. Tokom 1995. god. Konvenciju je priznalo 170 od ukupno 185 država sveta, koje su članice UN.
Glavni cilj Konvenije je očuvanje jedinstva porodice sa posebnom pažnjom na podizanje i razvoj dece kao i ohrabrivanje javnog mnjenja da deluju zajedno u cilju stvaranja bezbedne, zdrave i produktivne budućnosti za decu.
Medijska kampanja će biti zastupljena sve vreme trajanja projekta čiji  Radosni promoteri  su javne ličnosti Srbije.
Ulična manifestacija „Pravo na osmeh“ će se održati u  Beogradu u subotu, 24.aprila.
U prepodnevnim časovima je karnevalska parada u Ulici Kneza Mihaila i predstavljanje dečijih pozorišta i radionica iz Beograda. Svako od učesnika će se predstaviti kratkim programom na bini koja se nalazi na preseku Ulice Kneza Mihaila i Vuka Karadžića.
U podne je okupljanje dece, učesnika i prijatelja projekta radi postavljanja rekorda  u broju osmeha dece na jednom mestu duž Ulice Kneza Mihaila.
Nakon toga je zakazan koncert na trgu Republike i predstava za decu. Na koncertu će biti izvedene pesme o dečijim pravima posebno osmišljene za projekat Pravo na osmeh u saradnji sa dečijim horovima, radionicama i poznatim umetnicima koji su prometeri akcije.
Tokom celog dana u subotu, na trgu Republike će biti postavljen Dečiji Zid Prava na kome će naši najmađi sugrađani moći da napišu svoje ideje i želje u vezi njihovih prava.
Desetoro dece koja budu osmislila najoriginalnija Dečija Prava biće nagrađena putovanjem u Budimpeštu u saradnji sa Ministarstvom za dijasporu Republike Srbije.
Osim toga, pravo učešća u vidu postavljanja štandova imaće donatori akcije kao i humanitarne organizacije koje se bave projektima čija su ciljna grupa deca na teritoriji Republike Srbije. Cilj manifestacije je da se na zabavan, veseo i radostan način predctavi sam projekat.
Brošure – Prava deteta
Tokom aprila i maja vršiće se  distribucija brošura – Prava deteta po osnovnim školama i predškolskim ustanovama na teritoriji i Republike Srbije.
Cilj ove faze je informisanje ciljne grupe, javnog mnjenja i istovremeno edukacija dece o njihovim pravima, kao i razvijanje kreativnosti i mišljenja dece o idejama njihovih prava; koliko su sa njima upoznati, kao i njihova primenljivost u praksi tj. u svakodnevnom životu.
Dečiji Radosni park
U maju će se održati javni konkurs za izgradnju dečijeg igrališta u parku sa ciljem informisanja dece o zaštiti životne sredine i njenom značaju. Na konkursu pravo učešća imaju učenici srednjih škola i studenti. Tačni kriterijumi konkursa biće objavljeni na sajtu u aprilu. Sva idejna rešenje od tada se mogu slati na [email protected]
Cilj ove faze je upućivanje omladine u dečija prava i razvijanje prijateljskog odnosa svih generacija mladih.
Knjiga Pravo na osmeh
Početkom septembra objaviće se knjiga  „Pravo na osmeh“ čiji autori će biti deca uzrasta od predškolskog do petog razreda osnovne škole.
Cilj ove faze je razvijanje svesti dece o značaju i važnosti njihovog mišljenja kao i upoznavanje odraslih, koji su u neposrednoj komunikaciji sa decom o dečijim idejama i željama.
Povezana vest:  Prva Hello Kitty konvencija u Los Anđelesu