Mark WahlbergMARK VOLBERG DOBITNIK „MTV GENERATION“ NAGRADE NA „2014 MTV MOVIE AWARDS“

MTV je danas objavio da će glumac i producent Mark Volberg primiti nagradu MTV Generation Award na dodeli „2014 MTV Movie Awards“ za svoj sjajni opus u filmskoj i televizijskoj industriji.
Volbergu, poznatom po raznolikim filmskim ulogama i zaslugama na području TV produkcije, nagradu će – prikladno – dodeliti ekipa serije i filma „Entourage“ – Adrian Grenier, Kevin Konoli, Džeri Ferar i Kevin Dilon. To će biti prvo javno okupljanje ekipe pre prmijere njihovog željno očekivanog filma u bioskopima, u junu 2015. Dodelu „2014 MTV Movie Awards“ vodiće Konan O’Brajan, a prenosiće se uživo iz dvorane Nokia Theatre L.A. LIVE u Los Anđelesu, u Kaliforniji, u nedelju, 13. aprila.
„Mark Volberg je jedan od najsvestranijih, najtalentovanijih i najuspešnijih glumaca i producenata u Hollywoodu“, rekao je Stiven Fridman, predsednik MTV-ja. „Godinama je osvajao MTV publiku i povezivao se s njom preko svojih raznolikih uloga, od one u filmu „The Departed“, za koju je bio nominovan za Oscara, do uloge u jednoj od najboljih komedija ikad, „Ted“, i zato je on savršen dobitnik ovogodišnje nagrade.“
„MTV Generation Award“ je nagrada kojom se odaje najveća počast na dodeli „Movie Awards“ glumcima koji su osvajali MTV publiku tokom cele svoje karijere. Raniji dobitnici ove nagrade su Džejmi Foks, Džoni Dep, Riz Viterspoon, Ben Stiler, Adam Sendler, Sandra Bulock, Majk Majers, Tom Kruz i Džim Keri.
Tokom poslednje dve deecenije Volberg je postao holivudski „teškaš“ s ulogama u najrazličitijim žanrovima, od nagrađivanih akcijskih drama i trilera do blockbuster komedija kao što su „Lone Survivor“, „Boogie Nights“, „The Perfect Storm“, „Italian Job“, „The Departed“, „The Fighter“, „Pain & Gain“ i „Ted“. Njegova nezaboravna uloga narednika Šona Dignama u filmu „The Departed“ donela mu je nominaciju za Oscara i Zlatni globus u kategoriji Najbolji sporedni glumac. Volberg je takođe bio nominovan za Zlatni globus u kategoriji Najbolji glumac za svoju ulogu Mikija Varda u filmu „The Fighter“ i nagradu Američkog udruženja filmskih glumaca u kategoriji „Najbolje izvođenje“. Sledeći film u kojem ćemo gledati Valberga je „Transformers: Age of Extinction“.
Valberg je svoj uspeh ispred kamere uspeo da prenese i iza kamere, pa je kao producent radio na filmovima „We Own the Night“, „Contraband“, „Prisoners“, „Lone Survivor“ i „The Fighter“, koji je mu je doneo drugu nominaciju Oscara, ovaj put u kategoriji Najbolji film. Njegov producentski opus uključuje i rad na televiziji, i to u jednoj od najhvaljenijih, najuspješnijih i fanovima omiljenijih serija u istoriji HBO-a – „Entourage“, i novu seriju koju radi sa svojom porodicom, „Wahlburgers“.
Da podsetimo, na ovogodišnjoj dodeli očekuje se epska bitka između miljenika kritike, filmova „The Wolf of Wall Street“ i „American Hustle“, hit komedija „We’re the Millers“ i „This Is The End“, blockbuster seriajla „The Hunger Games: Catching Fire“ i „The Hobbit: The Desolation of Smaug“ i drugih.
Fanovi mogu da glasaju za svoje favorite na www.MovieAwards.MTV.com u kategorijama koje ne postoje ni na jednoj drugoj dodeli, kao što su Najbolji komičar, Najbolji negativac, Najbolji poljubac, Najus*aniji od straha, Najbolji muzički trenutak, #WTF trenutak, Najbolji par na filmu, Najbolja tuča, Najbolji nastup bez majice i druge.
Dodela 2014 MTV Movie Awards prenosiće se putem MTV-jeve globalne mreže od preko 60 kanala koji dosežu više od pola milijarde domaćinstava širom sveta, kao i preko više od 200 MTV-jevih digitalnih medija.

Povezana vest:  "Igre tajnog kraljevstva" 25. maja na Sportskom centru "Olimp"