MILANOVIC RAD ASTANA 1Milanović: Vidljiv napredak, zadovoljan sam

Ekipa Rada odigrala je i drugu pripremnu utakmicu na pripremama u Antaliji. Posle prvog poraza od 2:0 protiv Belhatova nebesko plavi pretrpeli su i drugi poraz, ovoga puta od Astane iz Kazahstana. Uprkos porazu puleni Milana Milanovića na terenu su prikazali mnogo više a u igri se oseti dolazak štopera Igora Đurića u redove tima sa Banjice.
Posle utakmice Milanović je rekao:
-Ovo je onaj slučaj kada rezultat u pripremama nije bitan. Momci su posebno prvo poluvreme odlično odigrali. Sa Đurićem smo dobili čvrstinu u odbrani. Imali smo i par prilika mnogo više nego protivnik koji je dva puta šutnuo u okvir gola i dali su nam gol. To za sada nije bitno. Evidentno je da imamo problem u samoj završnici napada. Prilično smo bezopasni, vrlo dobro igramo čak i stvorimo izgledne prilike ispred gola ali ih nerealizujemo. Na tome ćemo morati još da radimo. Sa svime ostali sam zadovoljan odnosom igrača prema utakmici, zadovoljan trčanjem koje je bilo izvanredno i puno ritma. Zadovoljan sam sa par pojedinaca. U prvom poluvremenu imali smo trojicu omadinaca – golaman Radunovića, Bogana Mladenovića i Nemanju Mihajovića. Mislim da su vrlo blizu toga da postanu standardni prvotimci – rekao je Milanovića.
Opet se dogodio udarac glavom i opet promašaj?
-To je nešto što ćemo morati da radimo. Ukoliko pojedini igrači ne nose to sa sobom malo više će da rade da bi doši do zavidnog nivoa efikasnosti. U suštini zadovoljniji sam nego sa prvom utakmicom. Nadam se da ćemo biti bolji. Imamo dosta teške protivnike, čvrste. Igraju kao da je finale Lige šampiona za nji. Čvrsto, prljavo više nego što je uobičajno u našoj igi što je dobra škola, posebno za naše mlađe igrače – rekao je Milanović posle utakmice.

Povezana vest:  FS Italije: Još ništa nije odlučeno, razgovaramo sa Manćinijem