Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su danas u Kruševcu Napredak sa 1:0 u 16. kolu Super lige i tako sačuvali šest bodova prednosti na vrhu tabele.

Vojvodina je kod kuće pobedila Novi Pazar 3:0 i tako ostala na trećem mestu, sa istim brojem bodova kao i Partizan, ali neznatno slabijom gol razlikom. Crno-beli su ranije danas savladali Bačku sa 1:0.

Povezana vest:  SAD bez Donovana na Mundijalu

Zvezda je u Kruševcu slavila golom Džona Ruisa u 69. minutu. On je ukrao loptu rivalu, izborio se za poziciji i sa oko 18 metara savladao Nikolu Petrovića. Napredak je imao dve dobre prilike da postigne gol, u 52. i 80. minutu, ali ih nije iskoristio.

Beogradski tim je u 31. minutu ostao bez Aleksandra Lukovića, koji je posle jednog skoka nezgodno pao na ruku i ambulantnim kolima je prevezen u bolnicu.

Povezana vest:  Markoviću urađena repozicija posle preloma ključne kosti

Napredak je ovim porazom prekinuo seriju od šest uzastopnih pobeda, ali je ostao na četvrtom mestu, sa četiri 31 bodom, četiri manje od Vojvodine i Partizana i tri više od Mladosti.

Vojvodina je na svom terenu bila sigurna protiv Novog Pazara. Golove su postigli Aleksandar Paločević u 8, Filip Malbašić u 75. i Dejan Meleg u 79. minutu utakmice. Novosadski crveno-beli su i posle trećeg gola nastavili da napadaju i stvaraju šanse, ali nisu postigli i četvrti pogodak.

Povezana vest:  Miler: Nemačka ima jači tim nego 2014. u Brazilu

Novi Pazar je ostao na 14. mestu, sa 12 osvojenih bodova.