Ostalo je još svega sedam dana, do utorka, 20. avgusta, do kraja „Youth Heroes“ konkursa, na koji mogu da se prijave vredni i uspešni pojedinci iz ukupno četiri oblasti: obrazovanja i nauke, preduzetništva i kreativnih industrija, društvenog aktivizma i kulture i umetnosti. Pobednici ovogodišnjeg konkursa, četvrtog po redu, koji će biti proglašeni na jesen, dobiće zasluženo priznanje i medijsku promociju, a njihova dostignuća biće predstavljena javnosti. Laureati „Youth Heroes“ nagrade biće prvi kojima će biti obezbeđene ulaznice za jubilarno 20. izdanje EXIT  festivala naredne godine, kao i za  Sea Star i Sea Dance festivale u 2020. godini. Uz komplete festivalskih ulaznica, biće im uručeni poklon paketi izdavačke kuće „Vulkan“, a prvoplasirane u svakoj od kategorija očekuje i novčana nagrada u iznosu od 100.000 din.

Povezana vest:  Kim Kardashian misli da trudnoća nije zabavna

„Youth Heroes“ je dugoročna zajednička kampanja EXIT festivala i kompanije NIS za promociju pozitivnih uzora u društvu, koja je i ove godine realizovana uz podršku Radio-televizije Srbije i kompanije Ringier Axel Springer. Specijalna „Youth Heroes“ nagrada ove godine biće dodeljena u saradnji sa Omladinskim savezom udruženja Omladinska prestonica Evrope Novi Sad 2019.

Pravo prijave na konkurs imaju svi mladi ljudi sa državljanstvom Srbije ili sa prebivalištem na teritoriji Republike Srbije uzrasta od 15 do 30 godina koji imaju posebna dostignuća, nagrade, priznanja iz oblasti obrazovanja/nauke, preduzetništva i kreativnih industrija, društvenog aktivizma, kulture/umetnosti.

Povezana vest:  Grazia Shopping night u Fashion Park Outlet Centru Inđija uz Natašu Bekvalac

Prijavni formular dostupan je sajtu www.youth-heroes.org  ili na ovom linku, a prijave sa konkursnim obrascem treba poslati na email [email protected] do (zaključno sa) 20. avgusta 2019. godine. Mlade heroje mogu nominovati organizacije, institucije, mediji i zainteresovani pojedinci ili se mogu prijaviti samostalno.

Kampanja „Youth Heroes“ za cilj ima da se unaprede uslovi za ostanak mladih talenata u Srbiji. Mladi heroji su jedini koji mogu da budu pravi pokretači promena u društvu i motivacija da se svi koji stvaraju u tišini osmele i pokažu raskoš svog talenta. Veliki uspesi poput medalja na međunarodnim naučnim takmičenjima, osmišljavanja akcija u svojoj lokalnoj zajednici, stvaranja vrhunskih umetničkih dela, pokretanja uspešne kompanije, jeste ono što zaslužuje da bude nagrađeno i promovisano kao rezultat izuzetnog zalaganja i truda.

Povezana vest:  IDEA zajedno sa potrošačima slavila Novu Godinu u Nišu

Tokom višegodišnje kampanje Youth Heroes do sad je dodeljeno čak 52 „Youth Heroes“ priznanja mladim ljudima u Srbiji, koji se ističu svojom izuzetnošću i čine naše društvo boljim! Među njima je 49 dobitnika priznanja u oblasti obrazovanja i nauke, preduzetništva i kreativnih industrija, društvenog aktivizma i kulture i umetnosti, dok su dva mlada heroja i jedna institucija dobitnici specijalnog „Youth Heroes“ priznanja.