Srpski softverski stručnjaci trijumfovali su na prestižnim svetskim IT takmičenjima. Kao deo međunarodnih timova digitalne agencije Namics, oni su osvojili priznanja za najbolje implementirana rešenja u oblastima e-trgovine i komunikacije vođene podacima.

Kako navodi Jan Keler, direktor agencije Namics, veliki je uspeh što u Beograd stižu dve nagrade iz različitih kategorija digitalne transformacije.

„Od Namics-ovog dolaska u Srbiju, naše kolege iz beogradske kancelarije redovno osvajaju nagrade na najvećim svetskim i evropskim takmičenjima. Nezavisno od toga da li rade u „dot-netˮ, Front-end, Java tehnologijama ili razvijaju mobilna rešenja, oni pokazuju da imaju osećaj za to ono je ljudima potrebno u vremenu digitalizacijeˮ, ističe Keler.

Jedno od priznanja nazvano je Sitecore Experience Award i dodeljuje se za rad na Sitecore platformi – sistemu za upravljanje sadržajem. Namics-ov tim osvojio je nagradu u kategoriji Best Commerce Experience za najuspešnije rešenje u e-trgovini, a u pitanju je veb sajt za jednu od prodavnica satova i nakita sa najdužom tradicijom u Švajcarskoj – Bucherer. Veb sajt je razvijao „dot-netˮ tim iz beogradske kancelarije.

Povezana vest:  Intelov međunarodni sajam nauke i inženjerstva počinje 10. maja

Marko Cekić, jedan od „dot-netˮ inženjera koji je radio na projektu, napominje da je čitav tim stekao veliko iskustvo: „Zadatak nam je bio da osmislimo funkcionalni veb sajt koji će kombinovati e-trgovinu i marketing sadržaja, a istovremeno omogućiti personalizovano iskustvo za korisnike. Ovo priznanje nam je posebno drago jer se oblasti e-trgovine i marketinga sadržaja konstantno razvijaju, a mi smo uspeli da im doprinesemo svojom rešenjem.ˮ

Povezana vest:  Da li znate šta vam je potrebno za aktivan život?

Drugu nagradu Namics donosi sa berlinskog takmičenja Digital Communication Awards (Nagrade za digitalne komunikacije). U pitanju je priznanje za najbolje digitalno rešenje u oblasti komunikacija vođenih podacima (Data-driven Communication), a osvojio ga je tim koji je razvijao rešenje za Siemens.

„DCA je prestižno takmičenje koje se održava od 2011. godine i koje, u procesu evaluacije, okuplja predstavnike stručne i akademske javnosti. Našem timu pripalo je priznanje za digitalnu alatku koja omogućava jednostavan i jasan način za analizu, proveru i upoređivanje komunikacionih aktivnostiˮ, objašnjava Jan Keler.

Softverska agencija Namics više od 20 godina omogućava digitalnu transformaciju poslovanja. Trenutno zapošljava oko 550 profesionalaca u Sent Galenu, Cirihu, Frankfurtu, Minhenu, Hamburgu i Beogradu gde ima timove za Java, .NET i Frontend programske jezike, Salesforce timove, kao i timove za mobilna rešenja, dizajn i QA. U novembru 2018. godine Namics se spojio sa Merkle-om, svetskim liderom za digitalna rešenja zasnovana na podacima, omogućivši softverskim inženjerima da savladaju nove usko-specifične oblasti.

Povezana vest:  Savršen spoj dizajna i tehnologije: HONOR 50 predstavljen u Srbiji

Takmičenje Sitecore Experience Awards održava se svake godine, a najbolji kandidati se biraju na osnovu nominacija partnera, korisnika, novinara i analitičara. Pobednici u svih 7 kategorija su već poznati, a dodela priznanja zakazana je za 4. novembar na Floridi.

Digital Communication Awards nadmetanje je prepoznalo značaj digitalnih komunikacija i bavi se online komunikacijama na akademskom i praktičnom novu. Takmičenje je pokrenuo Kvadriga univerzitet primenjenih nauka iz Berlina, a nagrade se dodeljuju u čak 47 kategorija.