„Noćni šaptač“ je mračan i uzbudljiv triler Aleksa Norta o ocu i sinu koji se iznenada nalaze usred istrage o serijskom ubici koji teroriše mali engleski grad.

Posle iznenadne smrti supruge, Tom Kenedi veruje da će nov početak pomoći njemu i njegovom malom sinu Džejku da to prebole. Nova kuća, nov grad. Federbank.

Grad, međutim, ima mračnu prošlost. Pre dvadeset godina serijski ubica Frenk Karter je oteo i ubio pet dečaka. Postao je poznat kao Šaptač zato što je žrtve mamio tako što im je noću šaputao ispred prozora.

Povezana vest:  Žvrljanjem do Kejptauna!

Pre nego što će se Tom i Džejk useliti u novu kuću, jedan dečak je nestao. Njegova otmica podseća na zločine Frenka Kartera, a to budi glasine da je imao saučesnika. Sada detektivi Amanda Bek i Pit Vilis moraju naći dečaka pre nego što bude prekasno, makar to značilo da Pit opet mora da sretne svog starog neprijatelja: Šaptača.

Povezana vest:  Knjiga za male detektive „Tajna sedmorka na tragu"

A onda Džejk počinje čudno da se ponaša. Čuje šaputanje na prozoru…

Aleks Nort majstorski prepliće natprirodni aspekt priče sa policijskom istragom. U svakom poglavlju menja pripovedača, što drži čitaoca u neizvesnosti dok zajedno sa junacima juri od Amandinog službenog automobila do Džejkove sobe i zatvorske ćelije Šaptača. Najavljena je i filmska adaptacija romana.

Triler „Noćni šaptač“ možete pronaći od četvrtka 14. maja u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Povezana vest:  Vulkanova letnja akcija: Više od 130 naslova na sniženju 20% + 20%!