Prijatelji, članovi porodice, kolege na poslu, prodavci, političari – svi nas sve vreme pomalo lažu. Svakog dana, svakog sata, neprestano. Niko od nas nije imun i svi smo žrtve, a često i sami lažemo. Prema studijama brojnih istraživača, većina nas se susreće s blizu dvesta laži dnevno.

Otkrivanje obmane je ključna veština koja nudi bezbroj finansijskih, psiholoških, pa čak i emocionalnih koristi. Ono će vam omogućiti da se sigurno krećete opasnim profesionalnim stazama, obezbediti vam potreban alat i tehniku da biste bili odlučni, svrsishodno pregovarali i isticali se u odabranom zanimanju.

Povezana vest:  Drugi FESTIVAL SOLA od 27. do 29.maja 2022. godine u Beogradu i Novom Sadu

Pamela Mejer napisala je savršenu knjigu „Otkrijte laž“, koja nas uči da je dragoceno ne samo opaziti obmanjivače već i one koji govore istinu.

Knjiga „Otkrijte laž“ donosi nam znanje o obmanjivačima i obmanama sticano godinama – metode za otkrivanje laži na koje se ranije nailazilo samo u obaveštajnoj zajednici, na policijskim akademijama i na univerzitetima. U ovoj knjizi ćete pronaći tajne koje su ranije bile poznate samo malom broju naučnika, istraživača i stručnjaka.

Između mnogih interesantnih činjenica, postupaka i metoda, iz knjige ćete naučiti:

– Kakav je to poseban izraz lica na koji treba paziti u poslovnim odnosima i ličnim kontaktima.

Povezana vest:  PRAIZVOĐENjE GOSTUJUĆE PREDSTAVE "UBI ME KURIJE OKO" 28. NOVEMBRA NA SCENI "RAŠA PLAOVIĆ"

– Deset pitanja koja ljude navode da vam sve kažu.

– Jednostavan metod u pet koraka da opazite i sprečite laži koje se izgovaraju gotovo u svim pregovorima o unosnim poslovima i razgovorima za posao.

– Desetine položaja tela i izraza lica koje treba da vas odmah upozore na obmanu.

– Indikativne rečenice i verbalne reakcije koje odvajaju istinu od laži.

Pamela Mejer je američka autorka, koju su u Riders Dajdžestu opisali kao „najpoznatijeg stručnjaka za laganje na Zapadu“. Njen govor na TED-u iz 2011. godine, „Kako uočiti lažljivca“, premašio je 25 miliona pregleda i jedan je od 20 najpopularnijih TED-ovih razgovora svih vremena. Ona je izvršni direktor kompanije Kalibrejt, koja se bavi obukom finansijskih institucija, osiguravajućih društava, advokatskih kancelarija i stručnjaka za ljudske resurse da uoče verbalne i neverbalne znakove obmane, da tumače mikroizraze lica, podučava ih naprednim tehnikama ispitivanja i prikupljanja informacija.

Povezana vest:  VIKIMEDIJA SRBIJE OBELEŽAVA 11 GODINA RADA

Knjigu „Otkrijte laž“ možete pronaći od subote 24. oktobra u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.