Miša Radivojević završio snimanje filma

misa_radivojevicRežiser Miloš Miša Radivojević završio je snimanje filma „Kako su me ukrali Nemci“, koji bi trebalo da se pojavi pred publikom na proleće iduće godine, saopštio je distributer „Tak“.

-Kako su me ukrali Nemci’ je zasnovan na Radivojevićevoj autobiografskoj priči o nemačkom oficiru koji (za vreme Drugog svetskog rata) ostvaruje roditeljski kontakt sa usamljenim dečakom iz provincijskog grada u Srbiji – saopštio je „Tak“.

Povezana vest:  Robert Patison i Kristen Stjuart kupuju kuću

Pored toga, film gledaoca vraća u 1991. godinu i donosi priču o neafirmisanom piscu Aleksu, usamljeniku nastanjenom tri decenije u malom primorskom mestu na obali Jadrana, u čijem životu se pojavljuje Dita, nekadašnja prostitutka koja mu dovodi devojčicu Romi, možda njegovu ćerku.

U filmu igraju Svetozar Cvetković, Jelena Đokić, Nebojša Milovanović, Miki Krstović, Dara Džokić, Gordan Kičić, Nada Šargin i drugi. Režiser Radivojević, poznat po ostvarenjima „Dečko koji obećava“ i „Ni na nebu ni na zemlji“, za „Kako su me ukrali Nemci“ napisao je i scenario, uz Svetozara Vlajkovića i Vladislavu Vojnović.

Povezana vest:  Kusturica: Pokušavam da činim najbolje i najiskrenije

„Tak“ je saopštio da je budžet filma 1,2 miliona evra. Film je radila producentska kuća „Testament film“ iz Beograda, uz podršku Ministarstva kulture Srbije, i dobijena sredstva na konkursu „Filmskog centra Srbije“ 2008. godine, „u iznosu od 20 odsto celokupnog budžeta“.

Koproducenti su „Jadran film“ iz Zagreba, „Atalanta“ iz Ljubljane, „Rifreš“ (Refresh) iz Sarajeva, „Balkan film“ iz Banjaluke, novosadski „Medžik boks“ (Magic Box), beogradski „Sineboks“ (Cine Box) i „Konsept films“ (Concept), zatim „27 films“ iz Berlina, i budipeštanski „Filmtim“ (Filmteam) i „Pinter film“.