Ministarka podržala Bjelogrlićev projekat

 

ministarka_samardzic_markovicMinistarka omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković je danas podržala multimedijalni projekat „Montevideo – Bog te video“, koji će u formi TV-serije i filma realizovati režiser Dragan Bjelogrlić.

Samardžić-Marković je danas u svom kabinetu primila Bjelogrlića i ekipu budućeg filma i televizijske serije čija tema je odlazak reperezentacije Jugoslavije na prvo Svetsko prvenstvo u fudbalu 1930. godine, u Urugvaju, gde su ostvarili istorijski uspeh plasmanom u polufinale.

Povezana vest:  Veliko vikend finale i specijalno filmsko zatvaranje 9. Kids festa 20. oktobra

-Ovo je pozitivna priča koja zaslužuje punu podršku jer afirmiše ideje i vrednosti koje su neprolazne. Ministarstvo je berezervno stalo iza projekta i pomaže ga u okviru svojih mogućnosti – istakla je Samardžić – Marković.

Ministarka je istakla da su „autori našli temu, višestruko značajnu za istoriju, kulturu i sport ove zemlje“.

Bjelogrlić je informisao Samardžić – Marković o toku snimanja koje je nedavno počelo u Beogradu, a sastanku su prisustvovali i glumci Viktor Savić, Petar Strugar, Miloš Biković, Tamara Dragičević i Nina Janković, kao i Zvonimir Šimunec, direktor projekta u ime produkcijske kuće „Intermedija netvork“ (Intermedia Network).

Povezana vest:  Deo oskarovske ekipe Katanca za bol na premijeri u Srbiji

Bjelogrlićevu ekipu je nedavno tokom snimanja posetio ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić