Marion Kotijar i Kventinu Tarantinu nagrade u Palm Springsu

 

tarantionMarion Kotijar (Cotillard) i Kventin Tarantino (Quentin) naknadno su uvršteni na listi dobitnika nagrada na predstojećem, 21. Međunarodnom filmskom festivalu u Palm Springsu, objavio je Skrin internešenal (Screen International).

Marion Kotijar, nagrađena 2008. Oskarom za glavnu ulogu u filmu „Život u ružičastom“, ove godine je igrala u ostvarenjima „Devet“ i „Narodni neprijatelj“, a uskoro će biti viđena u francuskom filmu „Le dernier vol“.

Povezana vest:  Održan veseli "pet party" u BIG fashion centru

Njoj će pripasti nagrada Pustinjska palma. Tarantino, čiji bi „Prokletnici“ mogli da mu donesu Oskara za režiju i scenario, dobiće Vizionarsku nagradu koja nosi ime „Sonija Bona“ (Sonny), osnivača festivala.

-Posle uspešne karijere u francuskom filmu, Marion Kotijar se učvrstila na položaju jedne od najžnačajnijih glumica američke kinematografije – izjavio je predsednik festivala Harold Macner (Matzner).

Povezana vest:  Pogledajte prvi trejler animiranog filma "Padace ćufte 2"!

-Njena gluma u filmu `Devet’ Roba Maršala (Marshall) oduzima dah.

-Kventin Tarantino je jedan od najtalentovanijih režisera svoje generacije koji ruši uspostavljena pravila a sa `Prokletnicima’ je napravio veoma zabavan, revizionistički pogled na istoriju – dodao je Macner.

Festival u Palm Springsu traje od 5. do 18. januara.